Купити квартиру в Дніпрі

Найкраще фентезі – те, яке перечитують десятки разів

А чи знаєте ви, що фентезійні твори стали найпопулярнішими напрямками в літературі на сьогодні? І не дивно – у них все незвично, чарівно й унікально переплетено з іншими стилями.

Про це можна судити навіть за кінематографом – більшість фільмів із великим прокатом – екранізації відомих «казкових» романів. Розглянемо найкращі книги у жанрі фентезі, які стали легендами світової літератури.

Володар перснів

Епічний фентезійний твір Дж. Р. Р. Толкіна, має безліч видатних особливостей. Детально продуманий світ Middle-earth із різноманітними расами: ельфами, орками, гномами, гобітами. Героїчні подорожі, мальовничі описи місцевості, персонажів із подіями. Розкриття важливих тем, що цікавлять усіх, це та багато іншого роблять «Володаря перснів» одним із найвпливовіших й найпопулярніших у всьому світі.

Поттеріанна

Серія книг Дж. К. Роулінг про хлопчика, який виявив, що він чарівник, стала найпопулярнішою на всіх континентах. Починаючи з твору «Гаррі Поттер і філософський камінь» і закінчуючи «Дарами смерті», письменниця міцно тримає захоплюючу сюжетну лінію. Читач невідривно може стежити за розвитком подій та самих багатогранних персонажів. У романі належить відкрити багато таємниць, загадок, побувати в незвичайних місцях, а також замислитися над багатьма проблемами реального світу.

Відьмак

Деталізований фантазійний Континент, населений магами, монстрами, від Анджея Сапковського також сподобається як юному, так й дорослому читачеві. Емоційна глибина персонажів, нестандартна побудова розказаної лінії, порушення складних етнічних і моральних питань роблять цикл романів найефектнішим та найвражаючішим серед більшості книг у жанрі фентезі.

Гра престолів

Ця книжка як, зрештою, й вся серія «Пісні льоду і полум’я» Джорджа Р. Р. Мартіна має безліч відмінностей на тлі більшості барвистих та легких творів. Неймовірний реалізм і сірість, без поділу на героїв і лиходіїв. Тут персонажі не ідеалізуються, їхні дії відображають справжні людські недоліки. Непередбачуваність сюжету, різкі повороти, епічні битви і баталії, зміна перспектив і тем, що хвилюють світобудову: від добра зі злом до влади зі зрадою. «Гра престолів» пропонує складний і захопливий сюжет, який заворожує читача своєю глибиною.

Алхімік

Твір Пауло Коельо внесено до книги рекордів Гіннесса та попри різницю в стилях, часових проміжках видання складає справжню конкуренцію «Гаррі Поттеру і філософському каменю». Характерною особливістю «Алхіміка» є особливий символічний та філософський підхід до розповіді історії, розкриття подій, сюжету. Основним фокусним елементом вважається алегорія подорожі в пошуку справжнього сенсу життя, а також свого місця і призначення в ньому.

З кожним роком випускаються десятки творів, що варті уваги, проте не дивлячись на це, наша добірка залишається на вершині рейтингу бестселерів. Вона глибоко проникає в серця читачів, які попри велику кількість літератури повертаються до улюбленого чтива.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×