Купити квартиру в Дніпрі

На що орієнтуватися, обираючи відеокарту для ПК

0 02 05 e505e405d9d9208f6532a3ded05d2a8ba77d6160b57f656f4afc0e8bdab894f2 1472ef5b93760a70

Хочете «прокачати» відеокарту на своєму ПК або збираєте комп’ютер з нуля? Тоді до вибору цього пристрою слід підійти дуже уважно та ретельно, а не робити все поспіхом.

Тут важливо врахувати низку ключових критеріїв, а вже затим приступати до оформлення покупки. Особливо це актуально для геймерів.

Для початку варто визначитися з тим, де саме ви обиратимете відео карту на ПК. Найкраще це робити в провірених продавців, на кшталт https://compx.ua/videokarty/, оскільки це найкраща гарантія того, що у підсумку ви тримаєте товар належної якості, який на всі сто відсотків відповідатиме заявленим характеристикам.

Далі, власне, варто вже розглядати параметри відеокарти, і найперше орієнтуйтеся на наступні моменти.

Продуктивність

Розглядаючи ті чи інші варіанти відеокарт, орієнтуйтеся не на зовнішній вигляд, а на технічні характеристики, які визначають продуктивність пристрою:

  • Частота процесора. Це як номінальна, так і максимальна. Важливий параметр, від якого залежить швидкість анімації, особливо в іграх;
  • «Оперативка». Обсяг оперативної пам’яті також має велике значення. І цим її більше, тим оперативніше оброблятиметься графіка, зокрема та, що містить чимало дрібних деталей;
  • Система охолодження. Може бути як рідинна, так і вентиляторна. Але тут є свої «за» і «проти». Якщо рідинне охолодження не шумить, але є дорожчим у обслуговуванні, то вентилятори є в рази доступнішими, але створюють чимало шуму.

Крім того, не залишайте поза увагою і версію інтерфейсу РСІ-е, адже цей параметр вказує на сумісність з материнською платою ПК.

Бренд

Виробник відеокарти – теж значимий момент, який не зайвим буде врахувати. Певна річ, коли ви потребуєте максимально потужний, надійний і загалом якісний пристрій, зупинятися варто на іменитих брендах, які користуються заслуженою популярністю серед юзерів.

Тому не намагайтеся зекономити шляхом купівлі відеокарти від маловідомого виробника, позаяк таке рішення навряд чи виправдають себе у майбутньому. Коли ж є певні обмеження фінансового характеру, можна купити якісну б/в відеокарту, яка ще прослужить упродовж тривалого часу.

Клієнтська підтримка

Якщо вам важко самостійно обрати підхожу відеокарту, зверніться по допомогу до клієнтської підтримки чи досвідчених геймерів (ймовірно, такі серед ваших друзів/знайомих знайдуться). Вони допоможуть зробити правильний вибір, якщо вам бракує досвіду справитися з цим завданням самостійно.

Пам’ятайте, від правильного вибору та купівлі відеокарти повною мірою залежить продуктивність вашого ПК, особливо, коли йдеться про геймінг – сучасні ігри потребують сучасного «заліза», не варто забувати про це.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×