Купити квартиру в Дніпрі

Мінітрактор – розумне рішення для багатьох задач

Сільське господарство – це сфера діяльності, котра розвивається вже довгі роки. Із ним розвивається й техніка. У ХІХ столітті кінна тяга поступово стала замінятися паровою.

Були створені парові трактори. Вони були великі, важкі та неповоротні, але добре виконували свою роботу, тому виробники їх модернізували. З розвитком двигунів внутрішнього згоряння трактори стали дизельними. Наразі саме дизельна техніка найбільше використовується в сільському господарстві.

У невеликих господарствах класичні крупногабаритні трактори не є рентабельними. Вони дорогі, неповоротні в деяких місцях і мають занадто велику потужність, котра не потрібна в малих господарствах. У таких випадках розумний вибір – купити міні трактори. Розміри у них менші, ніж у класичних агрегатів, а маневреність вища. Пальне вони також економлять та в обслуговуванні дешевші за класичні крупногабаритні аналоги.

Моменти, на які важливо звертати увагу при купівлі мінітрактора

До вибору такого агрегату необхідно підходити з розумом. Є кілька факторів, на які важливо звернути увагу. Серед них є такі:

  • Рама. Вона буває двох видів: суцільна та шарнірно-зчленована. Із суцільною рамою трактори мають типову компоновку: передні колеса малі та поворотні, задні – великі. Привід буває як задній, так і повний. Шарнірно-зчленована рама розділена на дві частини, котрі з’єднані спеціальним шарніром. Усі колеса одного діаметру, поворотних немає. Поворот трактора здійснюється вигином рами у вузлі зчленування. Радіус повороту менший, але обслуговувати зчленовану раму важче й дорожче. Ціна самого мінітрактора з такою рамою також вища, ніж аналога с цільною.
  • Виробник. Якісну техніку пропонують імениті виробники з великою кількістю позитивних відгуків. Але маловідомі виробники можуть також робити агрегати адекватної якості, і вони тільки набирають собі рейтинг. Найчастіше це нові виробники. Ціна в них на трактори буде нижчою, ніж у відомих фірм.
  • Двигун. Мінітрактори комплектуються моторами з кількістю циліндрів від одного до чотирьох. Чим більше циліндрів – тим потужніший двигун. Але й ціна зростає.
  • Кабіна. Вона наявна не у всіх агрегатів, і з нею працювати на тракторі комфортніше. Це особливо стосується поганих погодних умов, коли без кабіни важко.
  • Привід. Повний – краще, але він дорожче.

Обирати є з чого, тому у покупців є можливість обрати саме той агрегат, котрий потрібен.

Кроки купівлі мінітрактора

Для купівлі агрегату необхідно пройти такі кроки:

  • Обрати кілька моделей, котрі найбільше підходять за параметрами. Далі обрати з них один варіант – остаточний. За необхідності – проконсультуватися зі спеціалістами. Якщо в місті проходить виставка техніки – завітати на неї.
  • Оформлення замовлення у відповідному інтернет-магазині.
  • Доставка. Коли вона виконана, то покупець сплачує за товар.
  • Останній крок – оформлення необхідних документів та реєстрація мінітрактора у відповідних органах.

Після цього покупець стає повноправним власником техніки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×