Купити квартиру в Дніпрі

Легкі страви до ігристого вина

pixabay com 650x410

Дуже важливо підібрати правильні гастрономічні поєднання до ігристого вина. Адже закуски з надто інтенсивним смаком та ароматом дуже легко можуть буквально знищити смаковий букет легкого напою.

Якщо ви готуєте романтичну вечерю чи свято вдома, варто заздалегідь продумати меню. Також обов’язковим етапом підготовки до події є замовлення Lambrusco в маркеті алкогольних штук, з ним вечір стане кращим та приємнішим.

Універсальні страви

Класичними гастрономічними парами до будь-якого сорту ігристого вина є фруктові та сирні нарізки, морозиво й легкі десерти, канапе із рибою, ікрою та м’ясом. Головне, що приготування подібних закусок не потребує великих затрат часу та сили.
Проте приділіть достатньо уваги оформленню готових страв: гарне подання робить їх більш доречними до вишуканого напою.

Фруктові шашлички

Дуже цікава на вигляд та неймовірно легка в приготуванні страва. Банан та полуницю нарізати на шматочки однакового розміру. На довгу дерев’яну шпажку почергового нанизувати фрукти, готові «шашлички» викласти на блюдо.
Цей варіант є лише прикладом влучного поєднання фруктів, ви ж можете вибирати свої улюблені та сміливо експериментувати.
Якщо хочеться зробити страву більш солодкою, можна на кожну шпажку додати шматок зефіру чи маршмеллоу.

Канапе із сиром та оливками

Подається страва на маленьких дерев’яних шпажках, тому її дуже зручно їсти навіть у форматі фуршету. Для приготування потрібно всього два інгредієнта:

  1. сир Фета;
  2. оливки (чи маслини).

Сир нарізати кубиками, які приблизно дорівнюють розміру оливки. Одягнути складові канапе на шпажку та викласти на тарілку для подання.
Можна використовувати й інші сорти сиру, головне, щоби його смак був не надто насиченим і лише підкреслював ніжність ігристого вина. Наприклад, до цієї композиції добре підійде м’який сир Брі.

Порційний десерт

Одна із варіацій улюбленого багатьма чізкейку, фішкою страви є його порційне подання в маленькому скляному стаканчику.
Необхідні продукти:

  1. м’який сир (домашній або Маскарпоне) — 250 г;
  2. пісочне печиво — 250 г;
  3. жовток —1 шт;
  4. цукор за смаком;
  5. какао, шоколад або ягоди для подання.

Печиво з допомогою качалки чи блендера перетворити в крихту. Жовток із невеликою кількістю цукру (50-100 г) добре перемішати й заварити на паровій бані, постійно помішуючи в процесі нагрівання, щоб уникнути утворення грудочок.
Охолоджену яєчну масу перемішати із сиром та добре збити міксером. Викладати десерт шарами: крихта печива, крем і так далі. Купити інгредієнти для приготування цього смаколика можна в маркеті корисних штук МАУДАУ.
Готові чізкейки можна прикрасити тертим шоколадом, залишками крихти чи ягодами за смаком. Головною перевагою страви є її порційність, привабливий зовнішній вигляд та дуже просте приготування.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×