Купити квартиру в Дніпрі

Криптовалюти: різновиди та основні поняття

Криптовалюти: різновиди та основні поняття

Криптовалюти є електронними активами, які використовуються як додаткові чи альтернативні фінансові засоби. Поява цифрових монет не є дивиною, бо людство завжди використовувало різні предмети в якості грошей. Це могли бути метали, ладан, тварини, дорогоцінне каміння, та інші рідкісні товари.

Емісія та врахування більшості криптовалют ведеться в системі блокчейн. Ціна на цифрові активи формується попитом та пропозицією на фінансовому ринку. Все ж таки вартість цифрових монет прив’язана до резервних чи національних валют. Криптовалюти можуть бути засобом розрахунку за товари чи послуги, а також виступати в якості інвестицій. Тому надійний онлайн обмінник криптовалют дає змогу в будь-який момент обміняти цифрові активи на національну валюту.

Головні поняття з криптовалютної сфери

Звичайні користувачі та власники цифрових активів можуть і не знати всіх тонкощів майнингу коїнів. Достатньо розібратись з електронним гаманцем — програмою, за допомогою якої зберігають та переводять криптовалюти. Треба вміти користуватись таким гаманцем, здійснювати транзакції та слідкувати за актуальними курсами в обмінниках.

З цифровими активами пов’язані наступні поняття:

  • Криптовалюта — гроші, що існують тільки в електронному вигляді, та не підлягають контролю зі сторони держави, чи іншого централізованого органу.
  • Блокчейн — база даних, де фіксуються всі транзакції з цифровими активами. Інформація записується в вигляді блоків, які поєднуються в ланцюжки в хронологічному порядку. Така система може використовуватись в різних сферах — логістики, інтелектуальній власності тощо.
  • Транзакція є операцією переказу цифрових активів між двома фінансовими сторонами.
  • Майнінг є способом виробництва електронних монет. Майнінг є системним розподіленням, що повинне підтвердити включення активів в загальний ланцюг блоків.

Самою першою і відомою криптовалютою став Біткоін. Це результат математичних обчислень, що існує тільки віртуально. Монета захищена власним кодом шифрування.

Де зберігаються електронні гроші

Зберігати біткоіни та інші криптовалюти можна тільки в електронному вигляді. Для цього існують крипто гаманці — програмне забезпечення, призначене для проведення транзакцій з криптою. Є кілька видів ПО — онлайн-версії, програмні, мобільні та апаратні гаманці.

Цифрові активи, що фіксуються в блокчейні, неможливо підробити чи вкрасти. А ціну на електронні монети регулює ринок. Великий вплив на вартість має інтерес зі сторони інвесторів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×