Купити квартиру в Дніпрі

КРАІЛ сформує новий склад Консультаційно-експертної ради

0999

Стало відомо про те, що Консультаційно-експертна рада КРАІЛ найближчим часом буде функціонувати у новому складі. Як заявив голова цього органу влади, зараз проводиться відбір потенційних учасників ради, які б відповідали оновленим потребам.

Прийняття цього рішення відбулося в процесі одного з останніх засідань КРАІЛ, яке було зібране 22 лютого.

Новий склад може включати в себе обраних представників інститутів громадянського суспільства, а також іноземних наукових діячів та практикуючих спеціалістів, сфера діяльності яких передбачає експертість в напрямку організації та реалізації азартних ігор та лотерейної сфери в цілому.

Офіційний сайт КРАІЛ опублікував критерії відбору, яким повинні відповідати кандидати. На ньому ж можна ознайомитись з усіма необхідними документами та додатковою інформацією для бажаючих прийняти участь у відборі.

Варто нагадати, що консультаційно-експертна рада КРАІЛ – це орган комісії, який діє виключно на громадських засадах і є постійним. Його представники є учасниками обговорень проектів документів, розробкою та розглядом яких займається КРАІЛ. Учасники цієї РАДИ надають рекомендації та пропозиції щодо державного регулювання сфери азартних Ігор та лотерейної сфери. Зміна їх складу ніяк не вплине на ігровий процес для користувачів, тому вони, як і раніше зможуть подивитись на слот Excalibur огляд та грати в нього та багато інших геймів, отримуючи свої виграші.

Особливості функціонування консультаційно-експертної ради

Основна вимога до КЕР – це проведення зібрань як мінімум один раз на місяць. В ході таких засідань розглядаються нормативно-правові акти, створені КРАІЛ з наступною підготовкою висновків та пропозицій. Останнім часом від консультаційно-експертної ради надішли зауваження щодо наступних документів:

  1. Законопроект з запропонованими змінами до правового контролю функціонування грального бізнесу.
  2. Законопроект, який стосується зміни закону України про діяльність лотерейного бізнесу.
  3. Законопроект, який спрямований на покращення роботи електронних реєстрів, які оптимізують гральний та лотерейний бізнес.

Як показала практика існування цієї ради, вона є досить продуктивною та корисною для функціонування КРАІЛ, але не впливає на гравців, які як і раніше можуть грати в Bonanza та інші слоти, обираючи ліцензійне та чесне казино. Проте, на думку голови комісії учасникам не вистачає необхідної експертності для прийняття важливих рішень. Очікується, що новий склад буде більш професіональним та зможе досягнути максимальної оптимізації роботи комісії. Команда, яка працює зараз, почала свою діяльність ще в лютому 2023, тому в будь-якому випадку потребує оновлення для пошуку свіжих та ефективних ідей від досвідчених спеціалістів.

На поточний момент ще приймаються заявки від кандидатів, які бажають приєднатися до КЕР. Вже в цьому році вони будуть розглянуті та КРАІЛ оприлюднить результати і нових учасників Ради.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×