Купити квартиру в Дніпрі

Композитні вініри – особливості, переваги, недоліки

0 02 05 9815ba5c55b74c539f7c0357ab735c74e70d0dbfed9a1a7aff11890fc41e1808 4a66dae148c93c76

Не кожен може похизуватись білосніжною посмішко, позаяк відтінок зубів у кожної людини унікальний та індивідуальний. Та коли вам не поталанило з сяючою посмішкою, не варто одразу впадати у відчай!

На щастя, сучасна стоматологія не стоїть на місці, постійно вдосконалюється, відтак готова запропонували безліч дієвих рішень.

Одне з таких – композитні вініри https://yaremadental.com/pryami-kompozitni-viniry/, які є одним з кращих варіантів зробити зуби природно білими за відносно короткий термін. Якщо ця тема є для вас актуальною, пропонуємо подробиці щодо цього різновиду вінірів, виокремивши їх особливості, «плюси» та «мінуси».

Композитні вініри – що це таке

Це спеціальний пломбувальний матеріал, який наносять на попередньо сточений зуб (знімається тоненький шар зубної емалі), що дозволяє на фініші змінити форму зуба та змінити їх колір.

Композитні вініри встановлюють дуже просто:

  • Спочатку стоматолог обробляє ротову поверхню пацієнта, щоб очистити зуби від бактерій та наносить на них спеціальну речовину, яка забезпечує потрібну шорсткість;
  • Далі лікар пошарово наносить на зуб композитний матеріал, обробляючи його ультрафіолетом;
  • Завершальний етап – полірування вініру, щоб надати йому, так би мовити, блиску.

До речі, реставрація зуба, якщо нема ускладнень, виконується протягом однієї години.

Переваги та недоліки композитних вінірів

Головним «плюсом» таких вінірів є те, що з їх допомогою можна швидко реставрувати зуб, оскільки не потрібно чекати на їх виготовлення, вони, так би мовити, створюються прямо в роті пацієнта.

Ще одна перевага – відсутність потреби втручання в дентин зуба, а також оптимальна ціна, позаяк ті ж порцелянові варіанти обійдуться куди дорожче.

Що ж стосується недоліків, то композитні вініри поступаються порцеляновим міцністю, з часом можуть сколюватися (але це можна одразу ж вирішити шляхом нанесення нового шару матеріалу).

Термін служби таких вінірів, як правило, складає 3-5 років, після чого зуби вже не матимуть тої білизни, як одразу після реставрації.

Крім того, з часом на поверхні композитних вінірів можуть з’являтися плями, оскільки сам матеріал має досить пористу структуру.

Коли є проблема з естетичною складовою зубів, завжди можна вирішити це питання, відвідавши профільного стоматолога. І одним з ефективних і оперативних способів – встановлення композитних вінірів.

Якщо ви тверезо зважили всі «за» і «проти», залишилося тільки обрати хорошу стоматологічну клініку і подарувати собі сяючу та ефектну посмішку.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×