Купити квартиру в Дніпрі

Хто такий митний брокер?

103

Під час міжнародних перевезень ви можете зіткнутися з термінами «митний брокер» і «експедитор», але ви можете не знати яка між ними різниця. Послуги кого з них вам необхідні? Можливо, вам потрібні обидва фахівці, але для різних послуг?

Незважаючи на те, що митний брокер і експедитор працюють в одній галузі, вони займаються різними аспектами міжнародної доставки. Але при цьому кожен з них відіграє важливу роль у забезпеченні безперебійного транспортування вашого вантажу морським або повітряним транспортом.

Чим займається митний брокер?

Митний брокер (його також називають агентом з митного оформлення або митним агентом) – це фахівець з митного оформлення, кажучи простіше, розмитнення. Його роль полягає в тому, щоб безпосередньо взаємодіяти з державними органами, владою портів і аеропортів, щоб переконатися, що ваш імпорт відповідає митному законодавству.

Їхня основна роль як постачальника послуг полягає в тому, щоб допомогти імпортерам зорієнтуватися в дуже складній системі регулювання і забезпечити «митне очищення» товарів для ввезення в Україну.

Маючи ліцензію митного брокера, цей фахівець допоможе вам у виконанні цілої низки обов’язків, таких як:

  • розрахувати, які мита і податки підлягають сплаті при імпорті (включно з тим, як отримати повернення сплаченого мита);
  • інтерпретація кодів Гармонізованої системи для забезпечення правильної класифікації ваших товарів;
  • розуміння того, які тарифи застосовуються до ваших товарів, і використання угод про вільну торгівлю;
  • підготовка та подання імпортних декларацій до державних органів (щоб переконатися, що ваші товари законно дозволені до ввезення в країну).

Митні брокери повинні бути ліцензований і мати досвід роботи з товарами вашого типу, якщо ви маєте намір скористатися його послугами при імпорті в Україну.

У чому різниця між експедитором і митним брокером?

Різниця в тому, що експедитор займається перевезенням вантажів, а митний брокер ввезенням товарів на митний пункт.

Експедитори допомагають вам доставити вантаж з пункту А в пункт Б, але не займаються митним оформленням, якщо тільки ви не звертаєтеся в компанію, яка надає комплексні послуги.

Хто такий митний брокер?

Експедитори, що займаються авіаперевезеннями або морськими вантажоперевезеннями, спеціалізуються на всіх видах транспорту і логістики, координуючи великомасштабні перевезення вантажів, щоб ваші товари потрапляли туди, куди потрібно, найбільш економічним способом.

Експедитори традиційно виступають в якості агента вантажовідправника або імпортера з переміщення вантажів і консультують вантажовласників з таких питань, як:

  • вартість перевезення, наприклад, ставки фрахту, портові збори і вартість страхування;
  • необхідна документація для конкретного вантажу;
  • різні методи міжнародного перевезення вантажів (наприклад, перевалка, каботажне судноплавство і крос-торгове судноплавство);
  • забезпечення безпеки вантажу від зовнішніх загроз (зокрема від біологічних небезпек, таких як сумнозвісний жук хапра або коричневий мармурований клоп-вонючка);
  • правила імпорту певних видів товарів (чи то продукти харчування, чи то заборонені товари);
  • розуміння того, як Інкотермс впливають на міжнародні угоди.

Цілком очевидно, що і митні брокери, і експедитори вимагають високого рівня уваги до деталей, щоб допомогти бізнесу в його перевезеннях.

Чому митні брокери вкрай важливі для імпортерів і експортерів в Україні?

Митні брокери – це ліцензовані професіонали. Вони можуть допомогти вам:

  • Орієнтуватися в складній системі законів. Не ризикуйте – довірте митне оформлення ліцензованому фахівцеві.
  • Мінімізувати ризик затримок – ніхто не хоче, щоб його товари затримувалися на митниці. Якщо митний брокер не зверне уваги на проблеми, ви можете зіткнутися з додатковими витратами і затримками, якщо ваші товари затримають.
  • Знизити ризик недотримання вимог – сплата правильних мит і податків, подання точних декларацій, класифікація вантажу із зазначенням правильного коду ТН ЗЕД: усі ці критично важливі кроки мають бути виконані, інакше ви ризикуєте конфіскувати (і навіть знищити) свій вантаж.

Хто такий митний брокер?

SEMERO: ваш логістичний партнер повного циклу

Компанія «Semero» є логістичним провайдером повного циклу, в якому працюють як досвідчені експедитори, так і митні брокери, і ми займаємося цим в Україні вже не перший рік.

Залучаючи наших фахівців для обробки вашого вантажу, ви отримуєте такі переваги:

  • Досвідчений постачальник послуг, який виконує всі етапи перевезення – від місця відправлення до місця призначення, від дверей до дверей.
  • Професійні ліцензовані митні брокери – що означає передачу вантажу власними силами і набагато меншу ймовірність помилки.
  • Багаторічний досвід роботи з державними органами України – готовність вирішити будь-які складнощі, що виникають, чи то тариф, чи то велике контейнерне перевезення.
  • Тарифні пільги і зниження мит, коли це можливо.

Зв’яжіться з нами і ми допоможемо вам з усіма аспектами міжнародних перевезень документів, посилок і вантажів в Україну і по всьому світу. «Semero» – ваш надійний партнер, готовий завжди прийти на допомогу вам і вашому бізнесу!

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу