Купити квартиру в Дніпрі

Іпотека: що варто знати про цей тип кредитування в Україні?

Znimok ekrana 2024 08 25 115553

Кредит на житло — популярна послуга в Україні від багатьох банків. Таке рішення чудово підійде тим, хто готовий протягом кількох років виплачувати кошти за придбаний будинок або квартиру.

Іпотека — чудова нагода отримати омріяне житло, мінімально вклавшись на початку. Сьогодні банківські установи пропонують різні умови отримання такої послуги і серед усіх варіантів можна знайти найбільш вигідний саме для вас. Як це зробити? Варто спочатку ознайомитися з особливостями послуги та розглянути кілька банків, які пропонують кредит на житло, порівняти та визначити, які для вас кращі.

Які умови отримання іпотеки?

Для отримання кредиту на квартиру в Україні існує ряд вимог до позичальника. Насамперед він повинен бути громадянином України та досягти віку 21 року. Важливою умовою є наявність позитивної кредитної історії. Крім того, кандидат має бути офіційно працевлаштованим, причому на поточному місці роботи він повинен працювати не менш як рік.

Щоб підвищити ймовірність схвалення кредитної заявки, бажано мати вищу освіту. Також перевагою буде наявність прописки в тому ж місті, де планується придбання житла.

Варто зазначити, що окрім банківських установ, можливість отримати кредит на житло надають і самі забудовники. Це може бути альтернативним варіантом фінансування для тих, хто зацікавлений у придбанні нерухомості.

Крім того, наразі популярним видом кредитування є кредит під заставу нерухомості, кошти з якого можна витрати на будь-які потреби.

Які документи потрібні для отримання іпотечного кредиту?

Аби подати заявку на кредитування необхідно підготувати пакет документів:

  1. Паспорт та ідентифікаційний податковий номер (ІПН).
  2. Завірена у відділі кадрів копія трудової книжки.
  3. Довідка про доходи.
  4. Свідоцтво про народження дитини.
  5. Свідоцтво про шлюб.
  6. Диплом про вищу освіту.
  7. Свідоцтво про право власності на нерухомість (за наявності).
  8. Технічний паспорт на автомобіль (за наявності).
  9. Виписка з банку про наявність депозиту (за наявності).

Варто зазначити, що це загальний перелік документів. Більш детальний список може надати лише банк, оскільки вимоги банків щодо документів можуть відрізнятися.

У випадку, коли фінансова установа надає кредит на житло не від забудовника-партнера, необхідно подати додаткові документи про об’єкт. Зазвичай це включає техпаспорт об’єкта нерухомості, документ на право власності (такий як договір купівлі-продажу, договір міни або рішення суду), виписку з Бюро технічної інвентаризації (БТІ) про реєстрацію об’єкта, довідки з ЖЕКу про прописаних осіб і балансову вартість об’єкта нерухомості, пакет довідок про відсутність заборгованості за комунальними платежами, а також паспорти та ідентифікаційні коди всіх осіб, прописаних у квартирі.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу