Купити квартиру в Дніпрі

ІПН платника — що це?

YouControl нагадує про важливість перевірки контрагентів. Співпраця з недобросовісним партнером може серйозно нашкодити не лише поточній угоді, але й вашій довірі та репутації, яку ви збудували протягом тривалого періоду.

Саме тому YouControl розробляє інструменти для ефективної та оперативної бізнес-розвідки. Використання ІПН у перевірці — це один із найефективніших методів.

Чому саме ІПН? Адже в системі YouControl та досьє підприємства доступний пошук за назвою, прізвищем керівника, реєстраційною адресою та іншими параметрами. Можна користуватися будь-якими зручними методами, але варто знати, що назви компаній іноді можуть збігатися, адреси також, не кажучи вже про засновників або керівників. Лише індивідуальний податковий номер присвоюється один раз і не може бути змінений з часом. Більше інформації на тему доступне за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/perevirity-pidpryemstvo-za-ipn-nadiyniy-sposib/.

Що таке ІПН?

Індивідуальний податковий номер, відомий також як ІПН, присвоюється юридичним особам та фізичним особам-підприємцям (ФОП) та складається з 12 цифр. Юридичним особам (організаціям) також відповідає код ЄДРПОУ (Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України), який має 8 цифр.

Пошук та перевірка за ІПН або ЄДРПОУ за декілька хвилин дозволяють отримати наступну інформацію:

  • перевірка наявності в Україні необхідного ідентифікаційного коду;
  • порівняння імені засновника та дати реєстрації компанії або ФОП з наданою інформацією;
  • виявлення можливої податкової заборгованості підприємства.

Зазвичай, ці початкові дані є достатніми для створення об’єктивного уявлення про надійність потенційного бізнес-партнера або необхідність більш детальної перевірки.

Як за допомогою ІПН перевірити податковий борг?

Інформація про стосунки підприємства з Податковою службою доступна в досьє YouControl у вкладці «Податкова». Ця інформація дозволяє зробити висновок про рівень дисципліни ведення бізнесу. Підприємець, який несвоєчасно виконує свої зобов’язання, може спричинити неприємності і вам.

Як ще можна оцінити ситуацію з податковим боргом? Велика заборгованість може вказувати на серйозні проблеми. Існує ризик того, що ваша передоплата може бути витрачена на погашення податкового боргу замість отримання товару чи послуги.

Невеликі податкові заборгованості або порушення строків подання звітності можуть свідчити про некомпетентність бухгалтера або його відсутність взагалі. У таких випадках співпраця з таким контрагентом може бути ризикованою, але варто пам’ятати, що перевірка документації повинна бути максимально уважною.

Отже, ви можете оцінити будь-яке підприємство за ІПН або ЄДРПОУ в системі YouControl і за декілька хвилин дізнатися про податковий стан компанії та її вчасність у поданні звітності.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×