Купити квартиру в Дніпрі

Єврокомісія закликає до негайного розблокування польсько-українського кордону, висуваючи вимогу щодо оперативних дій

Ще 12 листопада новини Польщі повідомили, що на кордоні між Польщею та Україною через протести та бойкот залишаються непрохідними три прикордонні пункти. Це призвело до утворення черг та скупчення понад 2 600 вантажівок на кордоні.

Як передає Польща новини сьогодні, проблема виникла на таких пунктах, як: Шегині, Рава-Руська та Краківець, де в черзі перебувають 1300, 750 та 560 вантажівок відповідно.

Адіна Велян, єврокомісар з транспорту, відмітила позитивний момент, що на пункті Дорогуськ-Ягодин вантажівки тепер можуть їхати без перешкод, адже рух відновлено. При цьому вона рішуче закликала до оперативного розблокування інших пунктів перетину на кордоні між Польщею та Україною, наголосивши на необхідності цього заходу для подальшого поліпшення ситуації. Про це повідомляє новинний портал Укрінформ на своєму сайті, де публікуються актуальні новини Польщі сьогодні. Як зазначалося, заява про розблокування пунктів вже оприлюднена на онлайн-порталі Єврокомісії.

Єврокомісар визнала важливість цієї точки на кордоні між Україною та Польщею. Вона зазначила, що блокування лише одного цього пункту з 6 листопада викликало значні наслідки для України, Польщі та Європейського союзу, особливо для водіїв, які перетинають кордон, а також в прямій мові заявила, що рух і на інших ділянках має бути відкритим.

Вона також звернула увагу причетних до блокування сторін до того, що протести спричинили велику шкоду для економіки Європи в тому числі. Також вона окремо відмітила шкоду для України, яка знаходиться в стані війни. Тому Адіна Велян наголосила на тому, щоб пункти були негайно розблоковані.

Якщо вас цікавлять актуальні новини Польща, то читайте їх лише в перевіреному джерелі Укрінформ за посиланням https://www.ukrinform.ua/, де публікується актуальна та об’єктивна інформація про те, що відбувається у світі.

Єврокомісар відзначила, що Єврокомісія активно утримує зв’язок з учасниками протестів та органами національної влади в Польщі. Крім того, були запропоновані конкретні заходи, спрямовані на те, щоб процес перетину кордону між країнами був спрощений. Ці ініціативи виражають зобов’язання Єврокомісії полегшити ситуацію та сприяти діалогу між різними сторонами. При цьому єврокомісар занепокоєна тим, що три пункти перетину кордону все ще непрохідні.

Членкиня Єврокомісії підкреслила, що вкрай важливо забезпечити умови, які будуть сприяти перевезенню товарів через зовнішні кордони ЄС. Для цього потрібно залучити як національну, так і місцеву владу, щоб вжити необхідних заходів. У зв’язку з цим вона закликала всі сторони до спільної роботи з Єврокомісією, щоб якомога швидше реалізувати заходи. Також вона зазначила, що ефективність роботи пунктів перетину кордонів має бути підвищена. Окремо було відзначено, що транспортної угоди між ЄС та Україною повинні дотримуватися.

Про те, як розвивається ситуація на кордоні, а також інші польські новини, читайте на порталі Укрінформ.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу