Купити квартиру в Дніпрі

Який корм вибирати для стерилізованих котів

CHem kormit britanskih koshek 4

Завдяки стерилізації покращується якість життя котів. Але після операції змінюється обмін речовин, що провокує схильність до набору надмірної ваги. Вибір правильного харчування для домашнього улюбленця є важливим для забезпечення його гарного самопочуття та довголіття.

Розглянемо, який раціон підходить тварині та чому це необхідно для здоров’я.

Зміни в організмі тварини

Після стерилізації потреби котів в калоріях зазвичай зменшуються, оскільки вони втрачають частину статевих гормонів. Як наслідок, потрібно коригувати раціон, аби уникнути проблем із зайвою вагою. Однак це не означає, що тварина має отримувати менше поживних речовин. Навпаки, корм для котів має забезпечити улюбленця всім необхідним для підтримання здоров’я. Самостійно подбати про збалансоване харчування вельми непросто, тому власники зазвичай віддають перевагу готовим раціонам.

Важливість правильного харчування

Окрім набору ваги, кастровані тварини мають підвищену схильність до утворення каменів у сечовивідних шляхах. Тому важливо вибрати корм, який допоможе запобігти цим проблемам. Якісний продукт містить оптимальну кількість:

  1. білків;
  2. жирів;
  3. вуглеводів;
  4. вітамінів;
  5. мінералів.

Також у ньому присутні компоненти, які сприяють здоров’ю сечовивідних шляхів, зокрема вода, трохи магнію та висока концентрація вітаміну С.

Види та бренди раціонів

На ринку існує безліч варіантів кормів для стерилізованих котів, і вибір може стати складним. Власник може придбати спеціальний збалансований продукт, призначений саме для кастрованих тварин, або розглянути раціони, покликані зменшити вагу. Усе залежить від індивідуальних особливостей улюбленця та стану його здоров’я. Щоб не помилитися, варто проконсультуватися з ветеринаром, який порадить найкращий варіант. Якщо тварина має певні особливі потреби або алергії, обов’язково розкажіть про це лікарю.
Вибираючи корм самостійно, віддавайте перевагу перевіреним брендам, продукція яких заслужено вважається найякіснішою:

  1. Royal Canin;
  2. Purina Pro Plan;
  3. Brit Care;
  4. Josera;
  5. Optimeal тощо.

Завжди уважно читайте склад, аби переконатися, що він містить усі поживні речовини, необхідні для вашого пухнастого улюбленця.
І наостанок: якщо ви міняєте корм коту, робіть це поступово, щоб уникнути проблем зі шлунком. Завдяки правильному харчуванню тварина зможе насолоджуватися здоровим та активним життям протягом багатьох років.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×