Купити квартиру в Дніпрі

Яку форму ліків обрати для дитини?

Хворіти не любить ніхто, але найважче, коли хворіє дитина. Дитячий організм особливо вразливий до патогенних мікроорганізмів. Крім того, імунна система дитини значно слабша, ніж у дорослого.

Як наслідок, діти хворіють частіше, ніж дорослі. Популярна інтернет-аптека «Бажаємо здоров’я» пропонує безліч ліків, але як вибрати найкращий і найбезпечніший варіант?

Як вибрати безпечні ліки?

Насамперед при виборі ліків слід звернути увагу на їхній термін придатності. Також варто впевнитися, що даний лікарський засіб може використовуватися у педіатрії. Для цього потрібно вивчити інструкцію. Доволі часто буває так, що одна форма ліків може бути заборонена, а інша дозволена. Найчастіше на цей фактор впливає вік дитини.

Види лікарських форм препаратів можуть бути наступними:

  • рідка — сироп, суспензія, мікстура;
  • дисперсна — спрей та аерозолі;
  • тверда — капсули, таблетки, порошки;
  • м’яка — мазі.

Потрапляти в організм лікарські засоби можуть різними шляхами:

  • сублінгвально — таблетка знаходиться під язиком до повного розсмоктування;
  • перорально — цей спосіб використовується найчастіше, препарат потрібно проковтнути та запити водою;
  • ректально — ліки легко вводяться у пряму кишку, така форма часто призначається педіатрами малюкам першого року життя.

При виборі лікарської форми слід звернути увагу на ставлення дитини до ліків. Одні люблять суспензії та солодкі сиропи, інші без проблем проковтнуть пігулку.

Ін’єкційні форми в педіатрії застосовуються дуже рідко, зазвичай в стаціонарі для тяжкохворих малюків.

Дозування та частота прийому ліків дитиною

Правильне дозування та частота прийому ліків забезпечують тривалий ефект від лікування. Перед початком прийому будь-якого лікарського засобу батькам необхідно порадитися з педіатром та вивчити інструкцію. Особливу увагу варто приділити передозуванню та побічним ефектам.

Частота прийому теж дуже важлива для правильного лікування, особливо це стосується антибіотиків. Щоб ефект виявився стійким, їх необхідно приймати весь призначений курс, навіть якщо дитина відчула полегшення раніше. Час прийому теж дуже важливий, краще за все приймати лікарські засоби в один і той же час.

Дозування ліків залежить від фізіологічних особливостей дитини. Адже її ферментні системи та нирки ще незрілі, тому навіть невелика похибка може мати серйозні наслідки. Крім того, при розрахунку дози препарату слід враховувати і вагу дитини.

Отже, вибираючи лікарську форму препаратів для дитини, слід враховувати її вік та особливості організму. І обов’язково порадитися з лікарем.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×