Купити квартиру в Дніпрі

Яку духову шафу купити, щоб не довелося її повертати

Хоча мультиварки та СВЧ-печі набули широкої популярності, все ж головним кухонним приладом для домашніх кулінарів залишається традиційна духовка, в якій можна приготувати безліч різноманітних страв.

Ті, хто вирішив відмовитися від плити на користь окремих варильної поверхні та духової шафи, отримують можливість підібрати духовку точно під свої запити як з точки зору функціональності, так і з точки зору дизайну. Але починати вибір все ж слід з того, щоб визначитися з джерелом енергії.

Газ або електрика

Насправді, цей вибір може стояти на порядку денному лише для тих, хто мешкає в будинку з газопроводом, бо якщо у квартирі є лише електрика, то й електричній духовці немає альтернативи. Фактично така ж ситуація, якщо у помешканні підключений газ, а електропроводка ще з радянських часів. Електричну духову шафу вона просто не витримає. Отже, вибір стоятиме лише в тому випадку, якщо в помешканні існують технічні можливості для підключення обох типів духовок.

Новачкам зазвичай радять обирати електричну духовку — вона простіше і безпечніше в експлуатації, температуру можна точно виставити (на відміну від газових моделей), страви в ній рівномірно пропікаються. Водночас є гурмани, які вважають, що м’ясо, яке засмажили на «натуральному» вогні, як в газовій духовці, значно смачніше. Та й готуються в ній страви швидше.

Розмір та об’єм

Більшість покупців, обираючи духову шафу, планують її вбудувати в меблевий гарнітур і частіше обирають розміри під ніші у меблях. Більшість моделей на ринку мають стандартну ширину та висоту 60 х 60 см. Така духова шафа може мати об’єм понад 70 літрів. Якщо монтажна ніша вужче ніж 60 см, можна обрати моделі завширшки 45 см, водночас висота залишається тією ж — 60 см. Об’єм таких духовок становить близько 50 л. Інший варіант — зменшена висота при стандартній ширині 60 см. Об’єм при цьому може бути 45–50 л.

Яку духову шафу купити, щоб не довелося її повертати

Куди відкриваються дверцята?

Більшість духовок оснащені дверцятами, що відкидаються вниз. Але іноді трапляються моделі, в яких дверцята відкриваються як в холодильнику — вліво або вправо. В такому випадку слід заздалегідь продумати, щоб поруч з духовкою не стояла тумба, пенал чи стіл, бо вони заважатимуть відкриванню дверцят.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×