Купити квартиру в Дніпрі

Які бувають ортопедичні матраци?

Які бувають ортопедичні матраци?

Ортопедичний матрац призначений для підтримання спини у фізіологічно правильному положенні під час сну. У процесі вибору моделі потрібно враховувати вік і вагу людини, а також індивідуальні потреби та побажання. Правильно підібраний ортопедичний матрац забезпечує глибокий і міцний сон та гарне самопочуття протягом дня.

Які бувають ортопедичні матраци?

Існує декілька видів ортопедичних матраців:

  • пружинні із залежними блоками;
  • пружинні з незалежними блоками;
  • безпружинні.

Пружинні ортопедичні матраци

Моделі із залежними пружинними блоками складаються з пружин, які мають загальну основу. Хоча ортопедичний ефект вони створюють незначний, багато споживачів вибирають такі вироби через невисоку ціну.

Пружинні матраци з незалежними блоками — це вироби, оснащені пружинами у формі циліндра, кожна з яких розташована в окремій «кишеньці». Такі моделі ідеально розподіляють навантаження по поверхні, вирізняються вираженим ортопедичним ефектом і мають тривалий термін експлуатації.

Безпружинні моделі

Для виробництва безпружинних матраців ТМ «КІМА» використовуються різні матеріали. Наповнювач в ортопедичному матраці може бути однорідним або містити кілька синтетичних чи натуральних матеріалів, що відрізняються за характеристиками.

До найрозповсюдженіших наповнювачів належать:

  • Латекс. Цей матеріал має чудові експлуатаційні характеристики — він гіпоалергенний, екологічний та довговічний. Через гігроскопічність така основа погано просихає, тому для виробів із латексу рекомендовано використовувати наматрацник.
  • Кокосове волокно. Такий натуральний наповнювач має досить жорстку структуру, тому добре підходить для дітей і підлітків, сприяючи формуванню правильної постави. Ортопедичні матраци з кокосового волокна зручні в експлуатації, стійкі до деформацій, вирізняються антигрибковими й антибактеріальними властивостями.
  • Меморікс. Цей штучний матеріал має протипролежневий ефект: «запам’ятовує» форму тіла людини, допомагає знизити навантаження на хребет і досягти повного розслаблення під час відпочинку.
  • Пінополіуретан. Цей еластичний матеріал вирізняється чудовими експлуатаційними якостями, тому часто використовується для виробництва ортопедичних виробів.

Які бувають ортопедичні матраци?

Важливо правильно підібрати жорсткість виробу. Наприклад, пружинні матраци зазвичай мають середню жорсткість. Вироби з кокосової койри вирізняються високою жорсткістю, тому добре підходять для людей із великою вагою. М’які варіанти з наповнювачами з латексу та пінополіуретану забезпечують хорошу еластичність.

Які бувають ортопедичні матраци?

Матраци ортопедичні КІМА — це різноманітні якісні вироби, серед яких кожен зможе знайти свій ідеальний матрац.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×