Купити квартиру в Дніпрі

Яка варильна поверхня найекономніша

Miele gas hob lifestyle 1080x530

Це питання, яке цікавить багатьох споживачів, що хочуть зменшити свої витрати на енергоресурси. Варильні поверхні можуть бути різних типів: газові, електричні, індукційні та комбіновані. Кожен із них має свої переваги та недоліки, а також неоднаковий рівень енергоефективності.

Порівняння варильних поверхонь

Усе частіше виробники звертають увагу на економію, бо не тільки намагаються відповідати на попит, але й задовольнити екологічну спільноту. Саме тому пропонуються якісні та потужні варильні поверхні, що здатні швидко розігрітися, використовуючи різні методи:

  1. Газові ― найпоширеніші та є традиційними. Вони працюють за допомогою пальників, які нагрівають посуд безпосередньо. Наділені такими якостями: хуткий підігрів, регулювання температури, можливість використовувати будь-яке начиння, незалежність від електропостачання. Однак не обійшлося без недоліків. Наприклад, велика кількість тепла, що втрачається в повітря та складний догляд за плитою.
  2. Електричні ― найсучасніші та найбезпечніші, працюють завдяки нагрівальним елементам, які перетворюють струм на жар. До переваг можна віднести: безпеку, легкий догляд, розмаїття дизайну, функціональність. Але довго набирають температуру та охолоджуються, залежать від потужності мережі, є необхідність використовувати спеціальне начиння, мають високі витрати енергоресурсів.
  3. Індукційні ― це інноваційні та економічні поверхні. Вони працюють за допомогою електромагнітного поля, яке створює струм у металевих каструлях та сковорідках, що нагріває його. Найкращі риси: швидкий і рівномірний розподіл тепла, максимальна ефективність, заощадження електроенергії, безпека й легкий догляд. Саме тому на них високий попит та ціна. Поверхні потребують феромагнітного дна в посуді.
  4. Комбіновані ― універсальні та практичні, поєднують різні типи розжарювальних елементів, відповідаючи потребам користувача. Відмінні риси: вибір оптимального джерела енергоресурсів, адаптація до розміру і форми начиння, зручні керування і налаштування. Тому такий варіант має найбільшу популярність. Можливість використання будь-якого джерела енергії забезпечує безперебійну роботу.

 

Який варіант вибрати

Отже, котра варильна поверхня найекономніша, — однозначної відповіді немає. Адже все залежить від багатьох факторів, таких як частота і тривалість користування, різновид і кількість посуду, особисті уподобання і бюджет, що дає змогу придбати її в каталозі АЛЛО. Однак, можна сказати, що найощадливіше споживають електроенергію індукційні поверхні, та вони коштують дорожче за інші типи. Газові ― дешеві за ціною та обслуговуванням, але створюють багато тепла. Тому потрібно продумати й виділити важливі показники для вас, щоб знайти оптимальний варіант.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×