Купити квартиру в Дніпрі

Як вибрати спецодяг для робітників?

5468

Під час роботи в складних, небезпечних та специфічних умовах персоналу потрібен спеціальний одяг. Його використання регламентоване законодавством, для кожної галузі розроблені окремі вимоги щодо екіпірування.

Ви можете спецодяг купити в Україні, що особливо необхідно для захисту голови, тіла, рук, ніг, зменшення ризику травми під час падіння або удару. Такі речі носять будівельники, працівники сфери сільського господарства, шахтарі та представники багатьох інших професій.

Вимоги до спеціального одягу

Використання такого екіпірування на підприємстві допомагає підтримувати трудову дисципліну. Роботодавець зобов’язаний надати персоналу халат, жилет, рукавички, головний убір та додаткове екіпірування для захисту очей, обличчя, рук. Головна функція таких речей – унеможливити негативний вплив вологи, хімікатів тощо.

Одяг має конкретне призначення й відповідає умовам виконання робіт. Наприклад, для будівельників важливий захист від травм, а у сільському господарстві має значення стійкість до забруднень. Спеціальні штани, куртки, жилети не заважають працівникові активно рухатися й виконувати робочі обов’язки.

Який одяг купити: важливі критерії

Для кожної галузі існують окремі вимоги й нормативи, визначені законодавством. Залежно від умов, речі повинні захищати від високих або низьких температур, твердих і гострих предметів, травм від ударів або падіння тощо. Також слід звертати увагу на наступні характеристики:

  • Матеріали – тканини мають бути стійкі до зношування та хімікатів, обов’язково дихаючі та гіпоалергенні.
  • Відповідність чинним вимогам законодавства про охорону праці.
  • Відсутність потенційно небезпечних елементів, які можуть стати причиною травми.
  • Високий ступінь захисту – для небезпечного, складного виробництва.
  • Додаткові опції – антистатичне покриття, стійкість до вологи тощо.

Важливо вивчити правила догляду за спецодягом, а саме правила прання, прасування та чищення.

Спецодяг використовують у будівельній галузі, сільському господарстві та на будь-якому виробництві зі складними й небезпечними умовами. Вибрати речі для захисту робітників від негативних факторів зручно на сайті ADAM, де представлений широкий вибір продукції для різних галузей.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×