Купити квартиру в Дніпрі

Як вибрати професійний фен для волосся?

pasted image 0

Робота майстра-перукаря – це постійна концентрація і виконання багатьох дій вручну. Саме тому важливим є якісне приладдя. Інструмент майстра має бути легким, зручним і ефективним. Це є запорукою витрачання мінімуму часу на виконання роботи та досягнення максимальної продуктивності.

Якщо необхідно придбати фен для волосся професійний, варто уважно підійти до його вибору. Потрібно враховувати декілька важливих параметрів: вагу і розміри, потужність, наявність додаткових опцій. Це допоможе знайти пристрій, який буде ефективним і зручним у процесі надання перукарських послуг.

Як вибрати фен для волосся за вагою і розміром?

Фен для волосся використовується перукарями практично постійно під час роботи. Він необхідний для просушування, здмухування вже зістриженого волосся, укладання зачіски. Тому вага і розмір пристрою мають важливе значення під час роботи. Обираючи конкретну модель, варто знати, що в цілому є три типорозміри:

  • стандартні – довжиною від 21 до 23 см, що є універсальними рішеннями для висушування волосся та прибирання знятих залишків, може використовуватись як для професійної перукарні, так і для домашнього майстра, є доступними за ціною та зручними у більшості випадків;
  • збільшеної довжини – до 25-26 см. Зазвичай використовуються у перукарнях для ефективного сушіння волосся та укладання зачіски за допомогою збільшеного у довжину сопла.
  • компактні чи базового рівня – до 19-20 см, застосовуються початківцями та для виконання нескладних видів укладки зачіски. Оптимальні за вартістю.

Для професійної діяльності іноді використовують всі три різновиди фенів, адже для кожного виду робіт найкраще підходить конкретний пристрій. Але варто пам’ятати – чим довший і потужніший фен, тим важче його буде тримати в руках всю робочу зміну і тим більшу стомленість він буде викликати.

Потужність фена, температура і швидкість потоку

Насправді це не найважливіша характеристика, оскільки в професійних моделях вона має базовий необхідний мінімум і в будь-якому разі забезпечує ефективну роботу. Однак якщо треба працювати із великою кількістю клієнтів та є бажання прискорити технологічну процедуру сушки волосся, варто купити фен із більшою чи максимальною потужністю. Так можна значно скоротити час для укладки волосся, його просушування. Є такі рекомендації по вибору потужності:

  • менше 1,2 – 1,5 кВт – фени для дбайливого висушування ламких чи ослаблених пасм або для короткої зачіски;
  • універсальний вид потужністю 1500-2000 Вт – для звичайного волосся;
  • понад 2 кВт – для прискореного просушування і створення ефектних видів зачісок і укладок.

Окрім потужності варто звертати увагу і на похідний параметр – продуктивність чи ефективність, тобто інтенсивність повітряного потоку, що видувається. Чим вона вища, тим швидше пристрій забезпечить необхідний результат.

Професійні фени для перукарів мають два різні перемикачі: для швидкості потоку та для температури. Завдяки таким налаштуванням можна найбільш ощадливо використовувати ресурс фена і водночас гнучко підлаштувати його параметри для конкретного споживача. У побутових пристроях зазвичай ці функції об’єднують, а керування спрощують: чим менша швидкість повітряного потоку, тим менша температура нагрівання.

Корисні додаткові опції

У професійних моделей є чимало додаткових опцій, яких немає у базових пристроях для масового споживача. Наприклад, фен для сушіння волосся у професійному виконанні має функцію іонізації повітря. Іонізація необхідна для більш дбайливого ставлення до коренів та структури волосся.

До корисних опцій слід віднести також значну довжину шнура, його високу гнучкість та ергономічну ручку приладу для якісної роботи навіть під час тривалого використання.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×