Купити квартиру в Дніпрі

Як вибрати ідеальні рулонні штори: 6 рекомендацій та критеріїв

Рулонні штори – практичне та зручне рішення, яке підходить для будь-яких кімнат. Їх можна установлювати в житлових приміщеннях, офісних, громадських та комерційних. Лаконічний та елегантний дизайн робить рулонні штори підходящими для інтер’єрів в різноманітних сучасних стилях.

Проте, щоб ці конструкції виглядали дійсно гармонійно, треба правильно їх вибрати. Враховуючи великий асортимент моделей на ринку, ця задача може викликати певні труднощі. Тож, щоб її полегшити, варто заздалегідь вивчити практичні рекомендації та ознайомитися з критеріями, на які слід орієнтуватися при виборі.

Функції конструкцій

Перш за все рулонні штори діляться за ступенем затемнення. Існує 4 групи:

  • звичайні;
  • день-ніч;
  • прозорі;
  • блєкаут.

Звичайні моделі можуть забезпечити десь до 50% затримки світла.

День-ніч мають незвичайну конструкцію – в них полотно пошите секціями, в яких чергуються прозорі полоси та з тканини. При необхідності можна відкривати прозорі секції, які пропускають до 90% світла, або закривати, міняючи положення тканинних полос. Регулювання здійснюється ланцюжком.

Прозорі рулонні штори – це моделі з сітки. Вона може бути різної густини, від чого залежить ступінь затемнення. Загалом, вони здатні затримувати від 10% сонячних променів.

Найбільша ступінь затемнення характерна для моделей black out. Вони виготовленні зі спеціального матеріалу з світловідбиваючим шаром, тому здатні забезпечувати до 100% затримки сонячного світла.

Ознайомитися з різними моделями можна на сайті Sunset, в каталозі представлений великий вибір рулонних штор в сучасному дизайні.

Поради щодо вибору під інтер’єр приміщення

Велике різноманіття моделей може стати причиною розгублення. Тому, аби полегшити собі задачу вибору, слід враховувати наступні фактори та рекомендації:

  1. Для невеликих приміщень краще обирати рулонні штори в світлих кольорах. Вони візуально роблять кімнату більшою. Проте, якщо все приміщення оформлене в світлих відтінках, то можна обрати темнішу модель для створення стильних акцентів. Головне при цьому, аби кольорова гамма штор та інших предметів інтер’єру співпадала по температурі, тобто теплі поєднувалися з теплими, або холодні з холодними. В іншому випадку замість стильного акценту може трапитися дисонанс.
  2. На вікна, що виходять на північ, варто вибрати штори в теплих відтінках. Вони додають затишку. На «південні» вікна, навпаки, можна купити моделі в холодних кольорах.
  3. Для однотонних лаконічних інтер’єрів можна обрати яскраві рулонні штори. Проте, треба враховувати поєднання з іншими деталями: меблями, покриттям підлоги, предметами декору тощо.
  4. Для дитячих кімнат краще обирати моделі в стриманих та спокійних відтінках. Яскраві збуджують психіку. Також не варто обирати занадто картаті моделі для відпочивальні дорослих з тої ж причини.
  5. Моделі з візерунками виглядають оригінально і цікаво, можуть оживити інтер’єр. Проте при виборі варто враховувати стиль кімнати та її дизайн. Так, для інтер’єрів хай-тек чи лофт рулонні штори з квітковими мотивами будуть недоречними, а для приміщень в романтичному оформлені не підходять моделі з чітким геометричним малюнком.

Загалом, якщо виникають складнощі, то краще порадитися зі спеціалістом. Можуть допомогти дизайнери інтер’єру чи продавці-консультанти в магазині.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×