Купити квартиру в Дніпрі

Як вибрати безпечні кольорові лінзи без діоптрій?

pasted image 0

У вас чудовий зір, але ви хочете змінити колір очей за допомогою косметичних лінз? Одразу попередимо, що без візиту до офтальмолога не обійтись. Лікар повинен перевірити стан ваших очей та наявність протипоказань.

Ви можете не підозрювати, що маєте схильність до синдрому сухого ока, тому вам потрібно носити особливі лінзи та уважно слідкувати, щоб вони залишались зволоженими.

Щоб вибрати зручну пару лінз, потрібно мати рецепт, де вказаний радіус кривизни та рекомендований діаметр. Дізнатись ці параметри можна під час обстеження на авторефрактометрі. Цей апарат вимірює розмір рогівки та її особливу форму. Важливо, щоб вигин лінзи співпадав із випуклою частиною поверхні ока. Тільки так пластинка надійно фіксуватиметься на рогівці, не буде зміщуватись чи заважати.

Який обрати радіус кривизни та діаметр?

Якщо ви відкриєте каталог кольорових лінз https://kyivlinza.ua/catalog/tsvetnye-kontaktnye-linzy/, то побачите, що вони мають радіус кривизни в межах від 8,4 до 8,6 мм. У інших виробників цей показник буває від 7,8 до 9,5 мм. Щоб контакті засоби правильно розміщувались на очах та були зручними, варто обирати модель, що повторює ваш радіус кривизни. Допускається похибка у межах 0.2 мм в сторону збільшення. Якщо у вашому рецепті вказаний параметр РК 8,4 обирайте ідентичний, або 8,6.

teaeMHMbaQc006U4Rsa40xaIem8qDdHsJPDxQaW5RgkMB9ZphcKjoEGRrDehJ5AweOVaR3Z5thiVTCYQ0QRuXIJa9r4f1nKFhX-eiZEOypakrF2aX0fUbZw8rqlSCgoT1MdERxDVYksOPTa5dZn0W2k

Важливо враховувати діаметр косметичних лінз, адже цей параметр впливає на зручність використання та ваш зовнішній вигляд. Якщо ви оберете пластинки меншого діаметру, вони не перекриватимуть райдужку. Природний колір виступатиме контрастною лінією навколо райдужної оболонки. У певних випадках таке змішування кольорів виглядає оригінальним, але навряд чи ви прагнете саме такого ефекту. Тому перед замовленням косметичної оптики варто звернутись до офтальмолога, отримати рецепт та переконатись, що очі готові до такого навантаження.

Як носити кольорові лінзи, щоб уникнути ускладнень?

Правила використання контактної оптики зазвичай розповідає офтальмолог під час першого прийому. Ми нагадаємо головні моменти. Рахуйте термін використання з моменту відкриття блістера. Змінюйте лінзи, згідно з планом заміни, навіть якщо за цей період використовували їх декілька разів. Щоб уникнути гіпоксичних ускладнень, суворо дотримуйтесь режиму використання, що вказаний на упаковці. Кольорова оптика має нижчі показники киснепроникності, тому призначена виключно для денного використання.

OZs_OjZJRAYkKq7E62iRSAJqfNwj_LDo1LyeIv-3YazsY-wxftC0eHr4zc4KqLrK4HlIkYQZRVgJqZMhCynCs4_N60maV3M0wWuBjZECWbe-3kaD5dMfvV5n07vIHhVNINCzHfnlaWa77GG9Bqb_ceU

Щоб мінімізувати ризики інфікування очей, потрібно правильно промивати та зберігати оптику. Зазвичай для догляду вистачає універсального розчину, який глибоко очищає пластинки від бруду, розщеплює білкові плівки та навіть зволожує матеріал. Зберігати кольорові пластинки потрібно у стерильному контейнері, наповненому універсальним розчином. Рідину потрібно зливати щоразу, коли з неї дістають лінзи, та наповнювати свіжим розчином, перш ніж опустити їх назад. Пам’ятайте, що контейнер потрібно змінювати для кожної пари контактних засобів, але не рідше, ніж раз на місяць.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×