Купити квартиру в Дніпрі

Як правильно вибрати мотокуртку?

up65546796a269c0.97048560

Поряд з моторукавицями та спеціальними шоломами, саме куртка є найпопулярнішим елементом екіпірування серед мотоциклістів. І це незважаючи на те, що вона не є обов’язковим елементом мотоекіпіровки. Але мова не про звичайну куртку а спеціальну.

мотокуртка

Саме мотокуртка є тим предметом амуніції, який здатен не тільки додати образу стильності, а й гарантувати безпеку та комфорт людині, яка керує мотоциклом або катається на цьому виді транспорту у якості пасажира. Як показує статистика, саме наявність куртки, яка є міцною та оснащеною додатковими захисними елементами, здатна мінімізувати масштаби травм, а то і зовсім їх уникнути навіть при складному ДТП. А оскільки асортимент курток неймовірно розширився, то тепер підібрати підходящий варіант для конкретного мотоцикліста (в залежності від його віку, статі, стилю їзди) не проблема. І консультанти МотоСтиль радо допоможуть розібратися з цим асортиментом, оцінити різні варіанти як з позиції ціни, так і з точки зору комфорту та безпеки.

Як обирати мотокуртку?

Існує низка критеріїв, якими варто керуватися в процесі вибору ідеальної мотокуртки. Причому мова йде:

  • Про зовнішній вигляд, тобто дизайн, колір та стилістику;
  • Про комфорт;
  • Про безпеку;
  • Про тип використання;
  • Про бренд виробника.

Вибору справді не бракує, і не завжди, особливо початківцям, легко зорієнтуватися в ньому. Допомогти покупцям зробити правильний вибір допоможуть стандарти, яких слід дотримуватися, та критерії відбору, які слід брати до уваги.

І це дуже важливо. Ба, наприклад, мотокуртка може бути з натуральної шкіри і виглядати дуже круто, але при цьому у неї будуть погані шви, що швидко розходяться в процесі експлуатації. В результаті така покупка стає неефективною з точки зору захисту. Тому окрім стильності треба ще оцінювати відповідність стандартам. Та якщо обрати виріб відомого бренду, питання якості як матеріалів, так і виготовлення не буде для вас проблематичним.

Щоб придбати підходящу куртку треба враховувати ваш стиль їзди і формат катання на мотоциклі. Тобто, якщо ви приймаєте участь у перегонах, вам потрібна мотокуртка, яка витримує не тільки складні умови експлуатації, а й здатна забезпечити безпеку мотоциклісту навіть при падінні. При цьому, її відрізняє компактність, легка вага і нуль деталей, які можуть знизити швидкість чи стати на заваді гонщику в процесі перегонів.

Тоді як куртка для катання на далекі відстані (це стиль життя байкерів), як правило, виготовлена з натуральної шкіри, відрізняється стильним дизайном але може бути навіть «масивною» і «важкою». А от для підняття рівня захисту такі шкіряні куртки оснащують спеціальними вставками, які додатково захищають плечі, руки, спину та грудну клітку мотоцикліста. Гонщику така куртка буде заважати і її вага стане перешкодою на шляху до перемоги. А от для мотоцикліста, який подорожує на далекі відстані саме така мотокуртка буде ідеальним придбанням, бо в ній комфортно і безпечно. Хоча, скептики скажуть що шкіряна масивна куртка актуальна в дощ, під час вітру (восени, навесні), а от влітку в ній може бути зовсім не комфортно, враховуючи високі температури. Все так, якби не апгрейдинг який проводять виробники зі своїми виробами. Для того щоб навіть влітку мотоциклісту було комфортно, мотокуртки оснащуються вентиляцією. Це спеціальні перфоровані елементи, які допомагають повітрю циркулювати.

мотокуртка

Знати всі особливості спеціальної амуніції для мотоциклістів може або виробник або продавець консультант. І експерти MotoStyle радо поділяться з Вами усіма секретами вибору мотокуртки і інших предметів мотоекіпіровки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×