Купити квартиру в Дніпрі

Як правильно їсти суші й роли?

photo 2023 03 31 15 08 58

Популярність японських суші не тільки не зменшується, а постійне зростає. Це пов’язано з їх винятковим смаком та користю для здоров’я. Щоб насолодитися яскравим смаком суші, потрібно знати всі тонкощі правильного вживання цієї страви.

Перед тим, як купити суші у Хмельницьку, щоб впевнено себе почувати у компанії друзів, потрібно дотримуватися певних рекомендацій.

Палички для суші

Страви японської кухні їдять спеціальними паличками. Перші палички винайшли в Китаї ще понад 5000 років тому. Спершу це були гілки, за допомогою яких діставали їжу з каструль.

З часом палички для їжі перекочували у Японію. Японці використовують їх, щоб їсти всі страви: рис, м’ясо, локшину, салати тощо. Якщо для вас складно з першого разу вправно управляти паличками, то краще трохи потренуватися заздалегідь. Можна знайти спеціальне відео в ютубі, де показано, як тримати паличками їжу.

  1. Одна паличка є завжди нерухомою. Щоб цього досягти, треба вкласти їх між вказівним і великим пальцями. А нижню частину цієї палички пропустити між середнім і безіменним пальцями.
  2. Друга паличка під час трапези є рухомою. Візьміть її великим і вказівним пальцями. Переконайтеся, що нею зручно рухати.
  3. Переміщуйте другу паличку, яка знаходиться над першою, вгору-вниз між вказівним та середнім пальцями. Якщо ви правильно тримаєте палички, то стискатися повинні тільки їх гострі кінчики. А верхні частини між собою не стискаються.
  4. Ще одна підказка: палички повинні розташовуватися на одному рівні.

Правила етикету за японським столом

  • Не дозволяється гратися паличками та стукати ними по столу;
  • Не торкайтеся своїми паличками їжі з іншого столового посуду;
  • Не наколюйте паличками їжу на кшталт виделки та не перехрещуйте їх між собою. Така поведінка за столом недопустима;
  • Якщо берете їжу зі спільної тарілки, потрібно брати шматочок, який до вас найближче;
  • Не можна занурювати суші та роли в соєвий соус повністю, а лише тією стороною, де знаходиться риба, і то, тільки трохи торкнутися соусу;
  • Маринований імбир виступає як освіжувач смакових рецепторів. Тому його потрібно вживати між прийомом різних видів суші та ролів;
  • Не можна відкушувати по маленькому шматочку. Суші та роли потрібно відправляти в рот цілком, повільно розжовуючи;
  • Японці запивають суші зеленим чаєм. Завдяки цьому суші не втрачають свої смакові властивості, а чай лише підкреслює їх.

В Pronto можна замовити суші та роли. Тут готують японські страви тільки зі свіжих інгредієнтів та з дотриманням всіх санітарних вимог.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу