Купити квартиру в Дніпрі

Як правильно доглядати за кондиціонером удома

productkondytsyoner osaka elite inverter stv 07hh 80343227742287

Кондиціонери — це складні багатокомпонентні системи, які складаються з двох блоків: зовнішнього, у якому містяться компресор, вентилятор і конденсатор, та внутрішнього, де розміщені вентилятор і випарник.

У процесі монтажу ці блоки з’єднуються мідними трубопроводами, якими під високим тиском циркулює суміш із фреону та невеликої кількості компресорного мастила. Вентилятори, розміщені у внутрішньому та зовнішньому блоках, забезпечують обдування конденсатора й випарника для поліпшення теплообміну та рівномірного розподілу прохолодного повітря у приміщенні.

В умовах інтенсивного використання та без належного догляду така складна система може вийти з ладу вже на другий рік після купівлі. Щоб уникнути негативних наслідків, необхідно дотримуватися основних правил експлуатації кондиціонера та правильно за ним доглядати.

Правила експлуатації кондиціонерів

Щоб кондиціонер, який пропонує придбати інтернет-магазин Aqua Life, пропрацював весь належний йому термін (у середньому від 7 до 12 років — залежно від його класу), потрібно дотримуватися таких порад:

  1. Регулярно чистити фільтри внутрішнього блока.
  2. Якщо пристрій перестав нормально працювати (з внутрішнього блока крапає вода, на мідних трубках наросла крига, погіршилося охолодження повітря у приміщенні, спостерігаються потріскування та інші сторонні шуми), необхідно вимкнути кондиціонер і звернутися до сервісної служби.
  3. Не рідше одного разу на два роки запрошувати представників сервісної служби для проведення профілактичних робіт: перевірки тиску в системі та дозаправлення фреоном, повної перевірки роботи кондиціонера в усіх режимах для виявлення можливих несправностей.
  4. Якщо кондиціонер не обладнаний всесезонним блоком, його не можна вмикати за температури повітря на вулиці нижче 0 °С.

Найрозповсюдженіша проблема — забруднення фільтрів

Цю проблему можна розв’язати самостійно. Для цього потрібно зняти дрібну сітку під передньою панеллю внутрішнього блока та промити її в теплій воді. Проводити таку процедуру необхідно регулярно, не рідше ніж раз на три тижні. Сильне забруднення фільтрів кондиціонера призводить до значного погіршення охолодження повітря та обмерзання трубопроводів. В особливо запущених випадках засмічується дренажна система і з кондиціонера починає текти вода. Тоді накопичені пил і бруд можна видалити з фільтрів тільки за допомогою хімічних очищувачів.

Як правильно доглядати за кондиціонером удомаЯк правильно доглядати за кондиціонером удома

Інтернет-магазин Aqua Life пропонує придбати кондиціонери з монтажем від відомих світових виробників. Компанія також здійснює професійне технічне обслуговування, завдяки якому ваша техніка прослужить довго.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×