Купити квартиру в Дніпрі

Як пошити лежанку для собаки

Лежанки для собак частенько зношуються як від самих тварин, так і від багаторазового прання. Якщо ви шукаєте новий тапчан для свого хвостатого улюбленця, чому б не зробити його самостійно? У нас є чудовий майстер-клас з виготовлення простої собачої лежанки, яка сподобається вашому песику.

Самостійно пошити лежак для собаки — це чудова можливість попрактикуватися у шитті та заощадити гроші. Крім того, ви можете зробити лежак точно за розмірами вашого улюбленця, а ще гармонійно вписати тапчан в інтер’єр вашого будинку, оскільки ви вільні самі вибирати вид тканини і малюнок принта на ній.

Щоб як зробити лежанку для собаки вам знадобляться:

  • швейна машинка або побутовий оверлок
  • праска та прасувальна дошка
  • до 2-х метрів плюшу або флісу або іншої тканини
  • близько кілограма наповнювача з поліефірного волокна
  • ножиці або дисковий ніж та розкрійний мат
  • голки, нитки, кравецькі прищіпки, двосторонній скотч
  • кравецький олівець або крейда для тканини

 

Підготовка до роботи.

Завантажте з сайту SweetRedPoppy викрійку і роздрукуйте її на папері в 100% масштабі. Щоб переконатися що викрійка роздрукована правильно, перевірте розмір тестового квадру. Довжина його сторони має становити 2.5 сантиметри (1 дюйм). Розкладіть сторінки з викрійками по порядку номерів та закріпіть їх скотчем. Потім виріжте деталі викрійки потрібного розміру.

Крок №1.

Розкладіть тканину верху майбутнього лежака. Візьміть ближній до вас низ матеріалу та складіть його вгору. Потім складіть тканину всередину з лівого боку, щоб вийшов загнутий край по низу та збоку. Покладіть викрійку поверх тканини, поєднавши відмітку згину на викрійці із загнутими краями матеріалу. Далі обріжте тканину.

Перенесіть відмітку «отвір» на тканину. Розкладіть тканину низу / торців майбутньої лежанки. Візьміть нижню частину матеріалу та складіть її вгору. Потім складіть тканину всередину з правого боку, щоб вийшов загнутий край по низу і з боку. Виріжте заготовку за шаблоном.

008

Крок №2.

Візьміть дно собачої лежанки (рожеве), поєднайте краї кутового вирізу і з’єднайте їх разом прищіпками. Всього у вас має вийти 4 скріплені кути. Використовуючи оверлок, зшийте торці лежанки чотиринитковою строчкою, з припуском на шов 6.5 міліметра (¼ дюйма).

007

Крок №3.

Тепер настав час зібрати разом наш тапчан. Для цього помістіть дно собачої лежанки (рожеве) на стіл перед собою лицьовою стороною догори. А верхню частину ліжка для собаки помістіть лицьовою стороною донизу. Поєднайте необроблені краї разом і зафіксуйте їх причіпками. Не забудьте залишити отвір для вивертання виробу на лицьову сторону. Виконайте чотиринитковий шов на оверлоку. Шийте з припуском 6 міліметрів (¼  дюйма).

006

Крок №4.

Перед набивкою м’яким наповнювачем виверніть лежанку для собаки на лицьову сторону через незашитий отвір. У процесі набивання лежака особливо зосередьтеся на його кутах, щоб виріб прийняв правильну та естетичну форму.

005

Крок №5.

Зашийте вручну залишившийся отвір. Або, для більшої функціональності виробу, можете вшити сюди потайну блискавку, використовуючи швейну машинку.

004

Ну ось і все, цей швейний проект закінчено! Тепер ви теж знаєте як пошити лежанку для собаки і можете порадувати свого чотирилапого друга новим тапчаном, який ще й ідеально впишеться в інтер’єр вашої кімнати.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×