Купити квартиру в Дніпрі

Як побудувати будинок у стилі Барнхаус?

Популярний у країнах Заходу архітектурний стиль житлових будинків назвали Барнхаус, оскільки форма споруди нагадує промисловий або сільськогосподарський об’єкт складського чи виробничого призначення. Слово Барн має переклад, як амбар, комора. Напочатку історії цієї течії в архітектурі ініціатори ремонтували та прилаштовували вільні складські будівлі під житло.

З часом подібна естетика знайшла багатьох прихильників. Забудовники почали замовляти спеціальні проєкти в стилі барнхаус. Будинки у стилі барнхаус можна будувати різними технологіями будівництва, включаючи каркасно-щитову, блочну, монолітну та інші, але технологія будівництва з СІП панелей, про яку дізнайтеся більше на сторінці https://lighthouse.kyiv.ua/budivnycztvo/budynky-z-sip-panelej, від компанії Light House є особливо ефективною.

Особливості архітектури Барнхаус

Неможливо оцінити красу стилю, якщо не бачити приклади таких будівель і не знати нічого про оздоблення внутрішнього простору. Деякі характерні риси та ознаки стилістики Барнхаус:

  • форма споруди є простим видовженим прямокутником:
  • стіни не мають ніяких декоративних прикрас;
  • дах будують в формі двох однакових скатів в європейській традиції, або чотирискатну покрівлю по-американські;
  • фарбують зовнішні поверхні стриманими кольорами, щоб не заважали сприймати загальний пейзаж місцевості, як єдину візуальну композицію;
  • вікна ставлять великого розміру, аби в приміщенні було багато природного світла. У двоповерховій споруді частина вікон має видовжену висоту співрозмірну зі стіною;
  • перед головним входом логічно виглядає тераса під загальним скатним дахом;
  • замість глухої фасадної стіни можна побачити суцільну скляну конструкцію з масивними вхідними дверима з металу.

В інтер’єрі не облаштовують загального освітлення, а зони підсвічують локальними світильниками на підвісах, або зі стін. Використовують меблі, оздоблення поверхонь, сходи та подіуми простих форм і дизайну.

Як побудувати будинок у стилі Барнхаус?

Будівництво житлових споруд Барнхаус

Особливість в тому, що навряд чи варто будувати стіни з важких матеріалів типу цегли або монолітного бетону. Логічним, доцільним і вигідним матеріалом може бути «тепла» СІП-панель з OSB-плит і пенополістиролу. В цьому варіанті споруда має малу вагу і всі переваги, пов’язані з цим фактом.

Риси СІП-панельного Барн-хаусу:

  • швидке будівництво «під ключ» протягом кількох місяців;
  • відсутність важкого бетонного фундаменту, що в рази скорочує терміни зведення і зменшує собівартість;
  • легкість і швидкість оздоблювальних робіт по рівних панельних стінах;
  • економія витрат внаслідок скороченого робочого часу, мінімальних оплат за транспорт і техніку;
  • міцність конструкції та стійкість до кліматичних змін розрахована мінімум на 80 років експлуатації без втрати функціональності.

Стиль Барнхаус в архітектурі житлових будинків відрізняється своєю простотою форм та мінімалістичним оздобленням, що робить ці будівлі зручними та функціональними для життя. Будівля Барнхаус, зведена з СІП панелей, зберігає всі особливості стилю, забезпечуючи при цьому найвищу енергоефективність та довговічність.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×