Купити квартиру в Дніпрі

Як оформити літній майданчик кафе

Фото https://aklas.ua/. Садові меблі “Українські Конструкції”
Фото https://aklas.ua/. Садові меблі “Українські Конструкції”

Практично кожен заклад має літню терасу, яку відкриває у теплий сезон. Адже не всі відвідувачі хочуть проводити приємний сонячний день усередині будівлі.

Літній майданчик, де можно не лише поїсти, а й відчути ритм міста та насолодитися сонцем, вважається must have для будь-якого кафе, незалежно від особливостей аудиторії та кухні. Однак щоб відкрита тераса дійсно виконувала свої функції, її необхідно правильно меблювати.

Які меблі необхідні для літньої зони

Меблювання закритого приміщення кафе м’якими кріслами, диванчиками, різьбленими стільцями та столами зі скатертинами цілком раціональне та виправдане. Але для літнього майданчика подібні рішення створять додаткові незручності, пов’язані з доглядом та комфтортом. Для відкритої зони краще обирати компактні та легкі меблі, які розраховані на вуличну експлуатацію.

Найкраще підходять крісла із штучного ротангу або пластика. Також можна купити високі барні стільці недорого. Зазвичай вони виготовляються із якісного металу та мають стильну оббивку. Для кафе, у якому постійно збираються великими компаніями, актуальною може бути лавка. Якщо літня тераса передбачає навіс, можно комбінувати м’які меблі із стільцями. Сучасним варіантом є крісла-мішки, крісла-кокони або гойдалки.

AD_4nXc9YxKE-HqB577x01-3ZwzRFw4T6dIgtPxX33a6J4r_D8lZhrqNJlN7wvt4_WuCuvbK6vdsJ-DFPkjtUXO6hEfRU4mL_Ob9WwSlLMX_73yXuVlBoEuJIeB1zBB8DTEuEvWc17f4euP34RzJQPZaV9mPu6Ax?key=nzWMhdHUN52BfZW6IzG0Mg

Фото https://aklas.ua/. Садові меблі PAPATYA

Вимоги до вуличних меблів

Перед тим, як вибрати вуличні меблі для кафе, варто врахувати кліматичні особливості регіону та безпосередньо місце розташування майданчика. Крім того, існує декілька загальних вимог, яким мають відповідати меблі, що встановлюються на літній терасі:

  1. Невелика вага та мобільність — безперечний плюс для більшості кафе. Наприклад, у закладах, де часто влаштовуються корпоративи або просто сидять великими компаніями, краще розміщувати легкі та мінімалістичні стільці, які можно роставляти у будь-який спосіб. Крім того, якщо заклад працює не цілодобово, може виникнути необхідність постійно заносити меблі на ніч у середину приміщення.
  2. Компактність — у осінньо-зимовий сезон вуличні меблі майже не експлуатуються, тому можливість ергономічно скласти інвентар у приміщенні оцінить кожен власник кафе.
  3. Довговічність та надійність — меблі мають бути пристосовані для використання на вулиці, не тьмяніти від сонячних променів та легко переносити вологу. Крім того, вони мають бути стійкими до механічних пошкоджень.
  4. Легкість догляду — предмети, які використовуються на відкритому просторі, забруднюються набагато інтенсивніше та швидше, ніж ті, які встановлюються у середні приміщення. Простота догляду за меблями значно полегшує роботу персоналу.

Наостанок зазначимо важливість правильного підбору виробника. Щорічно купувати гарнітури нерентабельно, тому слід завчасно врахувати їх якість. Надійні та стильні вуличні меблі пропонують такі виробники, як АКЛАС, AMF, RICHMAN, PAPATYA, Signal.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу