Купити квартиру в Дніпрі

Як обрати найкраще еко-упаковки для вашого бізнесу?

Вибір екологічної упаковки – це важливий крок у напрямку сталого розвитку. Чи можливо залишатися кліматично нейтральним, не відмовляючись від пластику взагалі?

Які технології допомагають зменшити негативний вплив, пов’язаний з виготовленням пластикової упаковки, на навколишнє середовище? Нижче наведено поради, як зробити так, щоб ваші вироби максимально відповідали потребам екологічно свідомих клієнтів.

Чому варто шукати екологічні альтернативи традиційній пластиковій упаковці?

Пластик зробив революцію майже в кожній галузі. Пластикові упаковки використовуються, зокрема, в косметичній, харчовій, будівельній та хімічній галузі. Вони легкі та витривалі. Чудово підходять для перевезення різного виду продуктів навіть на великі відстані.

Сучасні споживачі мають високий рівень екологічної свідомості. Вони відчувають відповідальність за стан навколишнього середовища, як на глобальному, так і на місцевому рівні. Саме тому, під час вибору продуктів щоденного користування, вони звертають особливу увагу на вид матеріалу, з якого виготовлено упаковку. Вони розуміють, що «життя» пластикового контейнера не закінчується в сміттєвому баці. Люди з високим рівнем екологічної свідомості частіше обирають продукти в упаковках, які були виготовлені з вторинної сировини та матеріалів, що підлягають переробці. Переробка відходів – це світовий тренд, який у найближчі роки набере ще більших обертів. Виробники косметики, продуктів харчування, побутової або будівельної хімії, які хочуть залишатися конкурентоспроможними, будуть змушені шукати рішення, які дозволять їм залишатися кліматично нейтральними.

Що таке еко-упаковка?

Одними з найбільших викликів, з якими стикаються пакувальні компанії, є зменшення використання первинної сировини та ефективна утилізація відходів. Завдяки сучасним методам переробки та маркування пластику, обидві цілі є цілком реальними як для великих компаній, так і для малих виробничих фірм. Екологічні упаковки та їхній виробник – компанія «Пласт-Бокс Україна» (дізнайтеся більше на: https://plast-box.com.ua/), дозволяють обмежити негативний вплив, пов’язаний з виготовленням пластикових упаковок, на навколишнє середовище.

Еко-упаковка виготовляється з:

  • Регрануляту – гранул, утворених з переробленого пластику,
  • PCR (Post-Consumer Recycled) – пластику з перероблених споживчих відходів,
  • PIR (Post-Industry Recycled) – пластику з перероблених промислових відходів.

Законодавство дозволяє використовувати вищезгадані сполуки, серед іншого, у хімічній промисловості. Такий тип упаковок використовують, зокрема, виробники побутової хімії (наприклад, пральних порошків або капсул для посудомийних машин), будівельної хімії (наприклад, штукатурок, штукатурних сумішей або клеїв) і садової хімії (наприклад, добрив, засобів захисту рослин).

Виробники пластикових упаковок все частіше звертають увагу на те, щоб їхня продукція була кліматично нейтральною (таку упаковку пропонує компанія «Пласт-Бокс Україна» https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/katalog-produktiv/). Це також відноситься й до оздоблення. Однією з найпопулярніших технологій є IML (In-Mould Labelling), яка передбачає поєднання відра з етикеткою вже під час виробничого процесу. Завдяки цьому контейнер повністю підлягає переробці та багаторазовому використанню. Упаковки з домішками вторинної сировини мають еко-дизайн, що дозволяє їм виділятися на тлі конкурентів і боротися за клієнтів, які мають високий рівень екологічної свідомості.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×