Купити квартиру в Дніпрі

Як обрати мийку без крила

Banner 2 — копия 1600x430

На кухні повинно бути достатньо вільного місця, щоб господиня могла розмістити всі необхідні продукти та побутову техніку. Але досить часто вільного місця недостатньо, й доводиться його економити, навіть на мийці.

Оптимальним варіантом для маленької кухні є однокамерна мийка без додаткових елементів, яка виглядає стильно та повністю виконує основні функції.

Переваги та недоліки мийок без крила

Компактна мийка без крила – досить стильний варіант оформлення кухонного простору. Такі мийки продаються в спеціалізованих магазинах і мають як переваги, так і недоліки.

Почати варто з переваг:

  • комфортне використання – відсутність крила дозволяє вільно переміщувати посуд біля мийки, особливо зручно під час миття великої каструлі або сковорідки;
  • стильний візуал – такі моделі виглядають сучасно та мінімалістично, її набагато легше підібрати під загальний інтер’єр кухні;
  • легке прибирання – завдяки відсутності крила прибрати мийку набагато простіше, адже є доступ до бортів;
  • економія простору – безкрилі мийки займають мінімум простору, тому місця для приготування їжі буде більше.

Такі моделі обирають у квартири-студії або просто туди, де потрібно створити стриманий та мінімалістичний інтер’єр.

Недоліки також присутні. Одним з них є бризки води на стільницю, наприклад, під час миття посуду або продуктів. Це може викликати незручності та пошкодити її. Мийки без крила є менш захищеними від подряпин або пошкоджень, тому потрібно бути обережними з гострими предметами або склом.

Проте ці недоліки легко вирішуються – достатньо обережно користуватися мийкою.

Особливості вибору мийки без крила

Насамперед варто розібратися з формою. Тут все залежить від особистих уподобань – квадратні, овальні, круглі, прямокутні. Кожна з них виглядає сучасно та може бути різного розміру. Класикою є квадратні або круглі мийки без крила.

Глибина є не менш важливим фактором вибору. Оптимальним показником є 15–20 см, цього вистачить, щоб розмістити посуд та помити, наприклад, глибоку каструлю або чайник.

Матеріал виготовлення впливає не лише на зовнішній вигляд, але й на експлуатацію. Нержавіюча сталь є найбюджетнішим та досить популярним варіантом. Але подряпини та плями досить важко замаскувати.

Не менш популярним є граніт, але й він досить чутливий до високих температур та продуктів, що можуть пофарбувати мийку.

Колір можна обирати будь-який, головне, щоб він вписався в загальний інтер’єр кухні. Зазвичай люди надають перевагу білим, сірим або бежевим мийкам, а також чорним або темно-коричневим.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×