Купити квартиру в Дніпрі

Як обрати будівельний клей?

0 02 05 f8e44038bfe12730335580f810ab9eef24a369909c5ccc6ebdfea89409512edb 57c263e89fbe4cd6

Будівельний клей є невід’ємною частиною успішного виконання багатьох ремонтних і будівельних проектів. Майже жоден ремонт не обходиться без витратних матеріалів, а клей ― один з найзатребуваніших серед майстрів будівельних робіт.

Полиці маркетів пропонують рясний вибір клейових основ, проте від правильного вибору адгезива буде залежати якість великої частини процесів, а саме надійність та довговічність з’єднань різних будівельних матеріалів.

Види клейових сумішей та їх призначення

Обираючи будівельний клей, зверніть увагу на його склад, він впливає на сферу використання засобу. В залежності від основи виділяють наступні види клеючих речовин.

  • Поліуретановий ― підходить для склеювання широкого спектру матеріалів ― дерева, металу, пластику, кераміки. Відрізняється високою еластичністю, стійкістю до впливу води та хімічних речовин.
  • Цементний ― використовується для кладки керамічної плитки, каменю та інших матеріалів на основі цементу. Він забезпечує високу міцність з’єднання, стійкість до вологи та температурних коливань.
  • Епоксидний склеювальний засіб: для металу, каменю, бетону, дерева. Має високу міцність, стійкість до механічних навантажень та хімічного впливу.
  • Акриловий та полімерний ― застосовуються в найрізноманітніших сферах, для склеювання паперу, тканини, пластику. Стійкі до перепадів температур, вологості. Це еластичні засоби, які швидко висихають.
  • Силіконовий герметизує та склеює скло, кераміку, метал. Він високоеластичний, водонепроникний, стійкий до ультрафіолету та температурних коливань.
  • Монтуючий (рідкі цвяхи) гарантує високу адгезію, швидке схоплювання. Його можна ефективно використовувати на вертикальних поверхнях. Підходить для швидкого монтажу різних матеріалів ― гіпсокартону, металу, пластику, дерева.

Алгоритм вибору клею враховує типи поверхонь, умови експлуатації та вимоги до міцності з’єднання. Це забезпечує максимальну ефективність та надійність будівельних робіт.

0 02 05 edb02df3e827fa466466889438765ed38ccf2b2fd50efdbb7df79f5d58e8a1cd 32029aa4c33a0f3e

Рекомендації щодо вибору клею

Перед покупкою в першу чергу визначтесь з матеріалами, які потрібно склеїти, рекомендують експерти https://alkiv.ua/ua/. Вибір клейової основи для зовнішніх і внутрішніх робіт може суттєво відрізнятися. Вологість і температурні умови можуть впливати на якість склеювання, адже не кожен засіб є універсальним. Адгезиви для внутрішніх робіт ― для шпалер, плитки, ламінату не витримують перепадів температур та сильних навантажень. Клей для зовнішніх фасадних та декоративних робіт повинен мати високу адгезію, атмосферостійкість та витривалість до температурних коливань.

Монтажні клеї, які використовуються в побуті та в промислових умовах мають бути максимально міцними, довговічними та стійкими до різних впливів. Зверніть увагу на вимоги до міцності та еластичності з’єднання.

Правильно обраний клей ― ключ до успіху будівельного процесу. Від його якості залежить міцність і надійність з’єднань між матеріалами, тому важливо приділити особливу увагу процесу вибору кожного будівельного елементу, або довірити це професіоналам.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу