Купити квартиру в Дніпрі

Грілки для рук та ніг: чим особливі та як вибрати прилад

Хімічні та електричні грілки для рук і ніг — необхідна річ у походах та під час активного відпочинку. Вони дозволяють швидко відігріти руки та запобігти переохолодженню. Пристосування є різними за призначенням, розмірами та характеристиками. Яку б модель ви не вибрали — це чудовий спосіб зігрітися в морозну погоду, перебуваючи на вулиці.

Принцип роботи хімічних грілок

Купити грілки для рук і ніг — хороше рішення для комфортного довгого перебування на природі. У конструкції пристосування передбачено наявність пружини або аплікатора. Для активації нагрівання грілку необхідно стиснути. Усередині пристрою відбувається поступова кристалізація, яка дозволяє виділятися теплу. Прилад помірно гріє, він стане в пригоді в багатьох ситуаціях, його активно використовують військові, спортсмени, туристи та рибалки завдяки відсутності потреби в проводах і швидкому нагріванні. Грілки можна застосовувати для підігріву сидінь в автомобілі, обігріву різних частин тіла або предметів.

Однак прилад також використовують у медичних цілях, він має низку переваг:

  1. Прогрівання болючих частин тіла.
  2. Полегшення колік у малюків.
  3. Нормалізація тиску.
  4. Розслаблення після інтенсивних навантажень.
  5. Покращення кровообігу.
  6. Зменшення набряків тканин.
  7. Розслаблення спазмів.

Сухе тепло також корисне при невритах, гіпертонії, болях у спині, неврозах та захворюваннях суглобів. Воно покращує кровопостачання, сприяє зменшенню запалення і болю, швидкому одужанню. Проте людям з алергією, діабетом, порушенням кровообігу, обмороженням, шрамами, відкритими ранами, синцями та набряками варто утримуватися від використання сольової грілки. Однак, якщо призначення такого обігрівача зробив лікар, то необхідно дотримуватися всіх вказаних заходів безпеки та уникати потрапляння солі в очі, рот або на шкіру.

У холодному стані грілку можна використати для зупинення кровотечі та зняття запалення від укусів комах. Для досягнення потрібного ефекту достатньо тримати її хоча б 10 хвилин у холодильнику.

Правила вибору грілок

Для правильного вибору обігрівача для рук і ніг важливо враховувати кілька параметрів:

  1. Тип. Визначте, чи плануєте використовувати грілку лише разово або постійно. Одноразові вироби — це пакетики з хімічною сумішшю, яка виділяє тепло після струшування. Багаторазові варіанти можуть служити декілька років.
  2. Вид. В магазинах представлені електричні, каталітичні й хімічні варіанти. Перші можуть мати додаткові елементи, такі як ліхтарик та зарядка для інших пристроїв. Каталітичні обігрівачі виготовлені з металу, працюють на бензині, а хімічні зроблені на основі гелю або солі та зазвичай багаторазові.
  3. Зовнішній вигляд. Дитячі обігрівачі для рук і ніг мають привабливий дизайн, схожий на іграшку. Для дорослих важливішими є практичність, вага і розмір, але виробники також приділяють увагу зовнішньому вигляду. Однак під час вибору грілки дорослим краще надавати перевагу практичності та функціональності виробу.

Грілки для рук та ніг: чим особливі та як вибрати прилад

Варто зазначити, що багаторазові обігрівачі для рук і ніг зазвичай дорожчі, але це виправдовується їхньою тривалістю використання. Якщо ви тільки починаєте займатися туризмом і не хочете витрачати багато грошей на професійні брендові товари, то можна придбати простіші моделі. Це особливо актуально, якщо плануєте користуватися грілкою лише декілька разів на рік. Також хорошим рішенням буде купити жіночі та чоловічі флісові кофти, ціна яких зазвичай доступна. Вони дозволяють ефективно зберігати тепло та запобігають переохолодженню в морозну погоду.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×