Купити квартиру в Дніпрі

120 днів із Galaxy S24 Ultra — все ще король Android?

hq720

Смартфони Samsung Galaxy S вже багато років утримують звання одних із найкращих Android-пристроїв. Не став винятком і новітній Galaxy S24 Ultra, що з’явився на ринку на початку 2024-го. Ми вирішили провести тривалий тест і використовувати новинку Samsung як основний смартфон. Які ж враження?

Дизайн та ергономіка

Перше, що впадає в око — значні габарити гаджета. Керувати ним однією рукою часом проблематично, особливо якщо у вас невеликі долоні. Зате в ландшафтній орієнтації, тримаючи смартфон двома руками, користуватися ним одне задоволення. А що помітять власники минулих версій, коли замовлять Galaxy S24 Ultra у магазині — повністю плоский екран. І він справді зручніший для набору тексту та менше відблискує на сонці.
Якість матеріалів не викликає нарікань. Корпус виконаний із матового скла Corning Gorilla Glass Victus 3 і міцного титанового сплаву. Навіть після кількох падінь на S24 Ultra не з’явилося ані тріщин, ані сколів.

Екран

Samsung традиційно використовує у своїх флагманах чудові матриці власного виробництва. S24 Ultra оснащений 6.8-дюймовим AMOLED-дисплеєм із роздільною здатністю QHD+, адаптивною частотою оновлення до 120 Гц і піковою яскравістю у 2600 ніт. Це забезпечує плавну анімацію і чудову читабельність при яскравому денному світлі.
Завдяки поліпшеному олеофобному покриттю і новому типу скла, екран практично не відблискує і легко справляється з відбитками пальців і дрібними подряпинами. За 4 місяці використання без захисної плівки на ньому не з’явилося жодного пошкодження.

Автономність

Автономність S24 Ultra за сучасними мірками доволі висока. Цьому сприяє можливість змінювати роздільну здатність:

  1. при ввімкненні FHD+ смартфон легко протримається два дні;
  2. при QHD+ ледве-ледве дотягує до вечора, особливо якщо заряд падає нижче 40%, хоча якість картинки буде на вищому рівні.

Тож рекомендуємо використовувати максимальну роздільну здатність тільки при перегляді фото і відео.

Камера

У більшості випадків 200-мегапіксельна камера S24 Ultra робить чудові знімки. Ми кілька разів використовували її замість «бездзеркалки» і залишалися задоволені результатами:

  1. оптична стабілізація зі зсувом сенсора відмінно справляється зі змащуванням від рук;
  2. практично немає затримки спрацьовування затвора навіть під час знімання об’єктів, що швидко рухаються;
  3. виручає 5-кратний телефото з оптикою Olympus.

Але алгоритми постобробки працюють занадто агресивно, через що знімки іноді виглядають штучними або переекспонованими. У складних сценах при поганому освітленні вони та зовсім можуть перетворити кадр на мильне місиво. Але тут рятує постобробка.
Galaxy S24 Ultra — універсальний смартфон. Він пропонує один із найкращих екранів і камер на ринку, потужну начинку і передове програмне забезпечення. Якщо ви шукаєте максимально просунутий Android-смартфон, то S24 Ultra однозначно вартий своїх грошей.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×