Купити квартиру в Дніпрі

Чому виникає гайморит та як його лікувати?

5467

Гайморит — це складний запальний процес у гайморових пазухах, який може супроводжуватися накопиченням гною в них. Він може розвиватися в одній або декількох гайморових пазухах і супроводжується постійним головним болем різної інтенсивності, гострим болем в переніссі та в області очей, повною або частковою закладеністю носа, виділенням слизу і закладеністю носа в обох або одній ніздрі.

Якщо розвивається гайморит лікування потрібно почати як можна раніше, запущена форма може призвести до серйозних наслідків для здоров’я. Для діагностики та лікування варто звернутися в Оксфорд Медікал.

Причини розвитку гаймориту

До розвитку гаймориту можуть призвести наступні причини:

  • хронічний нежить без належного лікування;
  • інфекційні захворювання верхніх дихальних шляхів;
  • вірусні та бактеріальні інфекції;
  • викривлення носової перегородки;
  • поліпи;
  • алергічні реакції, які супроводжуються розвитком риніту;
  • відсутність або неправильна гігієна порожнини рота.

Розвиток гаймориту може починатися майже непомітно, особливо на тлі ГРВІ чи простуди, коли закладений ніс і присутній головний біль, викликаний захворюванням.

Діагностика та лікування гаймориту

Діагностика захворювання включає збір скарг та анамнезу, рентгенологічне дослідження, діафаноскопію (гайморові пазухи просвічуються спеціальним приладом через рот), іноді є потреба в проведенні пункції.

Після постановки діагнозу лікування призначають, орієнтуючись на особливості протікання захворювання. Антибіотики призначають в окремих випадках після визначення характеру патологічної мікрофлори. В обов’язковому порядку використовуються судинозвужувальні препарати (краплі в ніс, спреї, розчини, що застосовуються через небулайзер), які повинні зменшити набряк слизової та сприяти виведенню слизу та гнійних виділень з гайморових пазух.

Зазвичай таке лікування призначається на 3-5 днів, а якщо покращення не настає, лор рекомендує пункцію (прокол). Ця процедура здійснюється під місцевим наркозом і полягає в проколі тонкої перегородки, яка розділяє носовий прохід та гайморові пазухи. Завдяки проколу слиз з гноєм легко виводиться, в гайморові пазухи вводяться спеціальні препарати, які не допускають рецидиву хвороби.

Завдяки сучасним методам лікування гаймориту його можна повністю позбутися за один курс лікування разом із проколом. За умови своєчасного та правильного лікування рецидиви спостерігаються вкрай рідко.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×