Купити квартиру в Дніпрі

Чому вигідно продавати старе та аварійне житло через сервіс DOMOVA

Знімок екрана 2024 02 19 154104

Ситуація з непридатними до проживання будівлями в Україні стає дедалі більш нагальною, особливо враховуючи, що багато житлових комплексів, так звані “хрущовки”, зведені у 20-му столітті, давно досягли кінця свого терміну експлуатації. Війна додала кількості аварійних та понівечених будівель і руйнування продовжуються.

У зв’язку з відкладенням державних рішень по реконструкції аварійного житла та відсутністю чітких нормативних актів, власники таких квартир стикаються із знеціненням своєї власності та ускладненнями під час її продажу. З плином часу процес руйнування таких будинків лише прискорюється, а цінність квадратного метра в старих будівлях продовжує знижуватися. Однак, розглядаючи це питання з більш широкої перспективи, з урахуванням естетики, комфорту, функціональності та сучасних енергозберігаючих технологій в будівництві, в контексті міського планування можна знайти шляхи для інвестицій та урбаністичного розвитку.

В 2018 році відновилися обговорення законодавчих актів щодо оновлення застарілого житлового фонду, що набули особливої актуальності в останній час. Законопроєкт про комплексну реконструкцію районів передбачає, що місцева влада визначатиме будинки, які потребують оновлення. Згідно з цим законопроектом, джерелами фінансування реконструкції повинні стати інвестиції, фонди реконструкції, кошти з державних і місцевих бюджетів, з можливістю їх подальшого повернення. У разі знесення будівлі мешканцям має бути запропоновано нове житло. Проте реалізація цієї програми зіткнулася з відсутністю як фінансування, так і резервного житла. Ситуацію також ускладнила війна. Минулого року було запущено програму доступного кредитування єОселя, запропоновану Президентом України, але вона орієнтована лише на певні категорії населення.

У такому контексті, бізнес-сервіс DOMOVA пропонує інноваційне рішення для власників квартир у проблемних будівлях. З одного боку, власники мають можливість продати своє майно за ціною, яка перевищує ринкову. З іншого – забезпечується прозорість угод з продажу аварійного житла та купівлі об’єктів під реконструкцію.

Сервіс дозволяє власникам безкоштовно розмістити заявку на продаж, забезпечуючи при цьому професійну підтримку від експертів та юристів компанії. Далі, – об’єднання власників квартир відкриває можливість продажу цілого будинку через платформу DOMOVA, дозволяючи власникам отримати частку вартості спільних приміщень і заробітку від будівництва нового будинку на місці старого. Це робить пропозицію більш вигідною на ринку.

Такий підхід також полегшує процес продажу, дозволяючи власникам виступати з більш привабливими пропозиціями.

Виходячи за межі економічної вигоди, компанія DOMOVA також спрямована на вирішення соціальних проблем, сприяючи оновленню та модернізації житлового фонду, що в підсумку покращить якість життя мешканців міста та оновить міське середовище (тут ми сподіваємось на включеність міських властей та архітекторів міст).

Отже, DOMOVA виступає не тільки як інноваційна платформа для продажу нерухомості, але й як ключовий інструмент для соціальної та економічної трансформації, відкриваючи нові перспективи для власників нерухомості та інвесторів.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×