Купити квартиру в Дніпрі

Борги зашкалюють: у Дніпрі черговий опалювальний сезон під загрозою

569 923x519

Комунальні підприємства готують інфраструктуру до холодів, але коштів катастрофічно бракує

У шалену спеку при відсутності світла мало хто думає про опалювальний сезон. Проте проблеми зі світлом прогнозуються і восени, але тоді мова йтиме про холоди. А між тим опалювальний сезон у Дніпрі під загрозою зриву. Причина банальна – великі борги людей за тепло. Як свідчать новини Дніпра, платіжка за тепло найбільше б’є по кишенях мешканців міста, і в умовах, коли дніпряни змушені економити кожну копійку, суттєво впливають на сімейний бюджет.

Утім, і комунальникам треба кошти, аби якісно і вчасно підгодовуватися до опалювального сезону. Як зазначає видання «Відомо», мешканці Дніпра заборгували КП “Теплоенерго” 1 мільярд 424 мільйони гривень. З боржниками борються позивними заявами до суду, хоча на даний момент подано лише близько 300 заяв на загальну суму приблизно 14 млн грн. Враховуючи загальну заборгованість – це крапля в морі.

Поки що комунальники звітують, що в посиленому темпі ремонтують і модернізують котельні, теплопункти, щоб вчасно бути готовими до подачі тепла не тільки в квартири мешканців Дніпра, а й на об’єкти комунальної сфери – лікарні, дитсадки, школи і т.і. Профілактичні заходи важливо зробити заздалегідь, щоб потім не робити це в авральному порядку. Проте брак коштів значно ускладнює цю роботу.

У «Теплоенерго» попереджають, що тепло можуть не подати навіть у цілі будинки, якщо ситуація із заборгованістю набуде критичного характеру. Крім того, людям нагадали, що мораторій на відключення населення від комунальних послуг через борги скасовано, тож репресивні заходи будуть працювати. Власне, повідомляється, що з березня борг населення за спожиті послуги все ж таки зменшився на 300 млн грн. Тож до початку опалювального сезону ситуація має покращитися, якщо не виникне якихось форс-мажорних обставин.

Слід зазначити, що початок інформаційної кампанії тепловиків щодо вчасної сплати рахунків – не поодинокий випадок. Таку ж роботу ведуть і у КП «Дніпроводоканал», хоча там почали застосовувати більш радикальні методи примусу клієнтів до фінансової дисципліни. Кожної неділі заздалегідь публікується список будинків, які відрізають від постачання через борги, або квартир, власники яких заборгували найбільше. Враховуючи температуру повітря – це болючий удар по людях, особливо з огляду на температуру повітря, проте комунальники не бачать іншого виходу.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу