Купити квартиру в Дніпрі

Бензинові генератори: як правильно зберігати та забезпечувати надійне паливопостачання

Бензогенератори стали запорукою енергетичної безпеки багатьох жителів України, довівши свою ефективність. Щоб і цього року уникнути проблем із безперебійною роботою пристрою, необхідно правильно підійти до вибору палива.

Також організувати належні умови його зберігання і регулярно проводити технічне обслуговування агрегату. Ділимося корисними інструкціями.

Рекомендації щодо вибору пального

Загалом бензинові генератори «всеїдні», проте якщо використовувати неякісне пальне, агрегат пропрацює менше від очікуваного терміну. Тому перед заправкою пального потрібно уточнити, що рекомендує виробник. Зазвичай ця інформація вказана в інструкції з експлуатації або на інформаційній табличці на корпусі.

Для бензинових генераторів підходить пальне з октановим числом від 92 до 95. Ці види бензину забезпечують хороше згоряння і високий ККД двигуна. Не рекомендується використовувати бензин вище АІ-95, оскільки це не дає помітного покращення роботи двигуна, а тільки збільшує вартість генерації енергії.

В інтернет-магазині Motoblok.biz можна не тільки купити бензогенератор, а й проконсультуватися з фахівцями. Менеджери нададуть усю необхідну інформацію і допоможуть з вибором потрібної моделі.

Правила зберігання пального

Якщо ви плануєте запастися пальним перед зимою, дамо кілька рекомендацій:

  1. Для запобігання випаровування використовуйте каністри з металу з кришкою, що щільно закриваються. Ніколи не використовуйте побутові харчові або технічні місткості — це вкрай небезпечно.
  2. Пальне легко запалюється, тому місце зберігання має бути прохолодним, затемненим і добре провітрюваним. Ідеальний температурний режим зберігання бензину — від -5 до +15 градусів. При вищих температурах прискорюються процеси окислення, що призводить до погіршення якості бензину.

Також періодично перевіряйте рівень і зовнішній вигляд горючого. Вчасно видаляйте воду і відстій з нижньої частини каністри.

Регулярне техобслуговування

Для безперебійної роботи генератора важливе своєчасне техобслуговування:

  • регулярно проводьте огляд, чищення і заміну повітряних фільтрів — це дасть змогу уникнути потрапляння пилу і бруду в циліндри двигуна;
  • своєчасно міняйте масло в моторі — домішки прискорюють знос рухомих частин;
  • особливу увагу приділяйте паливним фільтрам — їх забруднення може призвести до проблем із запуском двигуна і нерівномірної роботи генератора.

Перед тривалим зберіганням ретельно очистьте генератор, злийте пальне, від’єднайте акумулятор і законсервуйте нефарбовані металеві частини для запобігання корозії. Після зберігання обов’язково замініть мастило.

Дотримуючись цих простих правил, можна значно продовжити термін служби генератора та уникнути серйозних ламань. А підібрати витратні матеріали та аксесуари до бензогенератора можна на Мотоблок.біз. Зручна навігація каталогом сайту дасть змогу швидко знайти необхідне обладнання.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×