Купити квартиру в Дніпрі

Багатогранний віскі: з чим пʼють і чим закушують

pasted image 0

Один із найстаріших і найвідоміших алкогольних напоїв — віскі. Мільйони людей по всьому світу приваблюються його багатим смаком і благородною естетикою.

Завдяки цьому виробники продовжують випускати нові колекції, щоб показати все розмаїття напою. Неймовірно складно вибрати найкращий віскі з різноманіття алкоголю. По-перше, кількість високоякісних напоїв збільшилася. По-друге, розмаїття смаків дає змогу кожному обрати свою улюблену марку, що відрізняється від інших.

На сьогодні можна якісний віскі купити у великому асортименті, для цього просто обирайте перевірені магазини та замовляйте брендовий алкоголь з доставкою.

Як треба правильно подавати віскі?

Експерти вважають, що цей благородний напій заведено пити ввечері після закінчення робочого дня. Для цього необхідно створити відповідну, розслаблену атмосферу, приглушити світло та запросити людей, спілкування з котрими приносить спокій і душевне тепло. Віскі можна вживати кімнатної температури та охолодженим. Елітні сорти преміумкласу краще пити в невеликих кількостях і лише в чистому вигляді, без жодних добавок.

Треба також підібрати правильні склянки, які допоможуть насолодитися смаком і ароматом напою. Для чистого алкоголю підійдуть келихи у формі тюльпана зі стінками з тонкого скла, в них букет демонструє насиченість особливим чином. Якщо ви додаєте у віскі лід, колу або сік, використовуйте рокс — низьку широку склянку з товстого скла. Відповідна закуска — горіхи, сир, шоколад. Насолоджуйтеся якісним віскі в невеликих кількостях, щоб розкрити його букет і післясмак.

Ось правила споживання віскі:

  • не заповнюйте склянки повністю, стандартна порція — приблизно 50 г;
  • охолодіть пляшку та подавайте її до столу, обгорнувши рушником. Якщо ви в гостях, то розливає напій господар оселі;
  • до віскі можна подавати окремо лід, колу, содову, сік та інші додатки для гостей. За бажанням алкоголь переливають у спеціальний графин — декантер;
  • при дегустації декількох сортів віскі необхідно ополіскувати рот мінералкою перед споживанням нового алкоголю.

Які закуски смакують із віскі?

Щодо закусок думки експертів трохи розділилися. Професійні бармени та знавці віскі стверджують, що цей напій не потребує закуски, і його найкраще пити через годину-другу після прийому їжі. Однак в різних країнах стало нормою поєднувати алкоголь з легкою їжею та невеликими закусками.

Важливо пам’ятати просте правило: чим довше витриманий і дорожчий віскі, тим менше він «любить» різні закуски. Наприклад, бурбон, який є простішим видом, можна подавати з традиційними закусками для вечірки, як сир, невеликі бутерброди, горішки та шоколадні цукерки. Дорогі ж сорти віскі добре смакують з рибою та іншими морепродуктами. Приміром, для Johnnie Walker Black Label обирайте креветки, для Glenmorangie — устриці, а для Jameson або Glen Grant чудово підходить червона риба.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×