Купити квартиру в Дніпрі

Аптечна косметика для жирної шкіри: яким продуктам надати перевагу?

1285h450 oblychchya 1 1

Жирна шкіра потребує особливого догляду, оскільки вона схильна до появи висипів, запалень та надмірного блиску. Але при цьому — її легко пересушити, використовуючи занадто агресивні засоби й неправильно обираючи їх.

Аптечна косметика — це хороший варіант для власників жирної шкіри завдяки її науково обґрунтованим формулам і безпечним інгредієнтам. Тож дізнаймось, яким саме засобами надавати перевагу, та які компоненти шукати у їхньому складі.

Базовий догляд для жирної шкіри: що потрібно?

Основні етапи догляду для власниць жирної шкіри це:

  • Очищення є першим та найважливішим етапом догляду за жирною шкірою. Варто обрати засоби, які ефективно видаляють надлишок себуму та забруднення, не пересушуючи шкіру. Звертайте увагу на гелі, пінки, які мають делікатний склад, але при цьому добре очищують.
  • Тонізування допомагає балансувати рівень рН шкіри та підготувати її до наступних етапів догляду. Жирній шкірі чудово підходять тоніки з чайним деревом, центелою, ніацинамідом. У ранковому догляді слід застосовувати тоніки зі зволожувальним ефектом наприклад, зі гіалуроновою кислотою.
  • Зволоження для цього слід використовувати сироватки або креми з легкою текстурою, яка не забиватиме пори. Уникайте різноманітних олій, адже вони не найкращий вибір для жирної шкіри.
  • Сонцезахист важливий етап для захисту шкіри від фотопошкоджень, пігментації та раннього старіння. Обирайте сонцезахисні креми та гелі з легкою текстурою та рівнем захисту СПФ 50.

Для активного догляду за жирною шкірою, як зауважують в Dermal Cosmetics, в рутину необхідно додати активи. Найзручніший формат сироватки. Вони застосовуються на третьому етапі догляду: після очищення та тонізації, але перед кремом, з інтервалом приблизно у 10 хв (коли засіб добре вбереться).

Найбільш ефективні активи для власниць жирної шкіри:

  • АНА- та ВНА-кислоти. Вони мають відлущувальний ефект, знімають запалення, регулюють синтез себума, профілактують появу висипів. Проте пам’ятайте, що в період застосування кислот слід особливо якісно захищати шкіру від сонця.
  • Ніацинамід регулює роботу сальних залоз, тим самим зменшуючи жирний блиск. А також покращує тон, текстуру шкіри.
  • Цинк знімає запалення, регулює синтез себума. Добре працює в парі з ніацинамідом.

Пам’ятайте про те, що доглядова рутина повинна бути правильною, поетапною. Ретельно обирайте засоби, а якщо є така необхідність консультуйтеся з косметологом або дерматологом.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу