Купити квартиру в Дніпрі

Apple втрачає позиції в Китаї та вибуває з першої пʼятірки постачальників

1

Китайський ринок смартфонів давно живе за власними правилами та поступово розповсюджує свій вплив на решту світу. Довіра до китайських виробників змінюється, при цьому головною перевагою залишається доступна ціна.

У 2024 наслідки такої стратегії відчула на собі компанія Apple, опинившись лише на 6 місці за обсягом постачань.

Домінування місцевих брендів

Згідно з дослідженнями Canalys, ринок смартфонів у Китаї у другому кварталі 2024 року загалом виріс 10%, причому тенденція зберігається і надалі. В цілому флагманські моделі більшості китайських брендів сьогодні демонструють чудову продуктивність та ефективно справляються з будь-якими задачами, а особливе місце вони посідають у категорії ігрових смартфонів, що дозволяють шанувальникам розваг грати не лише у прості азартні ігри та слоти, що зібрані у пм казино, а й більш вимогливі мобільні ігри.

Про успіх китайських виробників на глобальному ринку свідчить також впевнене зростання популярності бренду Xiaomi, які вже фактично увірвався у трійку лідерів до Apple та Samsung. Втім, у Китаї він разом з Huawei поділяє лише 5 місце за обсягом продажів, тоді як перша трійка виглядає так:

  • Vivo
  • Oppo
  • Honor

За підсумками другого кварталу 2024 року ці бренди сумарно охоплюють 51% від загальної частки ринку.

2

Чому не iPhone?

Продажі iPhone в Китаї зазнали значного падіння, знизившись на 25% у першому кварталі 2024 року порівняно з тим самим періодом минулого року. За підсумками другого кварталу постачання скоротилися ще на 3,1%. Такі невтішні показники змусили Apple вибути з першої пʼятірки вперше з 2020 року.

Експерти називають декілька причин такого явища, ключовою серед яких є сильна конкуренція серед місцевих брендів, а також впровадження в смартфони технологій генеративного штучного інтелекту, з чим iPhone поки що не квапиться, відкладаючи власну технологічну революцію на осінь.

Також мова йде про локальні переваги місцевих брендів, які кращі розуміють потреби своїх користувачів, пристосовуючись під них. Ще однією причиною аналітики називають зростання патріотизму серед споживачів, що спостерігається у Китаї – вони охоче віддають перевагу власним виробникам.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу