Купити квартиру в Дніпрі

Аналітики назвали ключові споживчі тренди 2023 року

Аналітики назвали ключові споживчі тренди 2023 року

Минулий 2022 рік став найважчим випробуванням в історії незалежної України. Немає жодної сфери, яку б не зачепила війна. Тому не дивно, що вона змінила і споживчу поведінку українців. І результати проведеного в грудні дослідження аналітиками компанії Gradus Research тільки підтверджують цей факт.

Планування та раціональні покупки

Попри те, що країну покинуло кілька мільйонів громадян, обсяги онлайн-покупок в кінці року залишились на рівні 2021 року. Це пояснюють тим, що хоча покупців стало менше, ті, хто залишився, почали купувати онлайн більше. Люди обирають саме онлайн-замовлення через більшу кількість бонусів, акцій, знижок. Для прикладу, в мережі завжди можна знайти промокод Deshevshe, і купити той самий товар, що і в стаціонарному магазині, тільки з суттєвою знижкою.

Аналітики також відмічають, що за останній рік українці стали більш розбірливими в виборі товарів та раціональними в питанні витрачання коштів. Понад 60% респондентів повністю відмовились від російських товарів та продукції тих брендів, які досі не покинули ринок країни-агресора. Також зараз українці частіше використовують, наприклад, промокоди в Intertop з https://deshevshe.net.ua/coupons/intertop-ua, а не на якомусь закордонному сайті.

На основі цих та інших факторів аналітики компанії Gradus Research виділили кілька важливих трендів у зміні споживчої поведінки українців, які збережуться й у 2023 році. До них відносяться:

  1. Планування покупок. Сьогодні понад 75% українців ретельно планують майбутні покупки, особливо якщо мова йде про дорогі речі, побутову техніку тощо. Тільки 4% респондентів заявили, що вони досі роблять імпульсивні покупки.

  2. Перехід на бренди дешевшого сегмента. Дві третини українських споживачів заміняють звичні їм раніше бренди дешевшими аналогами. І ця тенденція збережеться надалі.

  3. Бренди мають значення. Для 55% опитаних покупців бренд залишається важливим критерієм вибору на рівні з ціною.

  4. Попит на українське зростатиме. Українці вважають, що купуючи товари українських виробників, вони підтримують економіку та наближають перемогу. Це буде актуально й для 2023 року, й для найближчого десятиліття, як мінімум.

Також варто очікувати, що все більше українців буде відходити від ринків та робити покупки в супермаркетах, гіпермаркетах. Пройшли часи, коли купувати продукти на ринку було дешевше, сьогодні супермаркети обирають через комфорт та велику кількість знижок.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×