Купити квартиру в Дніпрі

5 Порад з Безпеки Для Користувачів Linux

pasted image 0

Слід визнати, що ми всі через це пройшли. Існує певне полегшення від усвідомлення того, що Linux значно безпечніша за Windows. Тим не менш, вам все одно потрібно розглянути додаткові заходи для захисту вашої системи від шкідливого програмного забезпечення, яке нещодавно вийшло з тіні і потрапило в заголовки газет.

Розмови – це дешево. Покажіть мені рішення. Ось п’ять найкращих порад, які допоможуть вам підвищити безпеку Linux.

Встановіть VPN

VPN – це популярні інструменти з різними варіантами використання, але ми не образимо нікого, сказавши, що їх основне застосування – це конфіденційність і безпека. Ці зручні рішення захищають вашу систему, шифруючи ваш трафік і приховуючи вашу реальну IP-адресу. Сьогодні більшість провідних провайдерів мають клієнти для Linux, щоб задовольнити потреби користувачів Linux. Обираючи VPN для Linux, зверніть увагу на VeePN з протоколом OpenVPN, оскільки він є найбільш поширеним у Linux-системах.

Шифрувати

Паролі користувачів можуть бути зламані, тому наявність пароля не обов’язково означає, що дані на вашому комп’ютері в безпеці. Це вимагає додаткових заходів, і жоден з них не працює краще, ніж шифрування. Це майже напевно гарантує безпеку ваших даних у випадку втрати комп’ютера.

Більшість дистрибутивів Linux надають можливість шифрування під час встановлення. Зауважте, що ви можете зашифрувати певні файли або весь жорсткий диск (повне шифрування диска), залежно від рівня безпеки, який вам потрібен.

Завжди оновлюйте

Операційна система – це основа вашого комп’ютера, оскільки вона визначає практично все. Ось чому вам потрібно забезпечити її постійне оновлення. Постійне оновлення системи має кілька переваг, в тому числі і з точки зору безпеки. У багатьох версіях Linux навантаження на систему значно зменшено, і все, що вам потрібно зробити, – це зробити кілька кліків.

В Ubuntu, наприклад, оновлення безпеки встановлюються автоматично за замовчуванням, якщо ви не вимкнули цю опцію. Також переконайтеся, що програми, особливо ті, які ви регулярно використовуєте, також оновлені, щоб уникнути вразливостей на кшталт експлойтів нульового дня.

Увімкніть брандмауер

ОС Linux має потужний брандмауер (міститься в iptables), який має вирішальне значення для керування мережевим трафіком і запобігання кібератакам, спрямованим на ваш комп’ютер. У багатьох випадках брандмауер за замовчуванням вимкнено, тому переконайтеся, що ви його увімкнули.

Коли брандмауер увімкнено, він встановлює бар’єр, який блокує проникнення шкідливого програмного забезпечення через загальні точки доступу. Якщо ви новачок у цьому питанні, перш ніж увімкнути брандмауер, витратьте трохи часу на вивчення його налаштувань. Це зрештою допоможе вам захистити вашу систему.

Використовуйте антивірусне програмне забезпечення

Це дуже дискусійний і суперечливий захід, оскільки користувачі Linux мають неоднозначні думки щодо його ефективності. Противники цього заходу стверджують, що він не має сенсу, оскільки шкідливе програмне забезпечення, виявлене на Linux, швидше за все, буде призначене для Windows. Дехто також вважає, що шкідливе програмне забезпечення для Linux зустрічається дуже рідко.

Хоча обидві думки певною мірою правильні, ви не можете скидати з рахунків ризик того, що кіберзлочинці намагатимуться отримати доступ до вашої системи. Краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати, покладаючись на волю випадку. Майте антивірусне програмне забезпечення на випадок, якщо трапиться неймовірне.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×