Купити квартиру в Дніпрі

5 помилок, які виправив iPhone 15 порівнюючи з iPhone 14

pasted image 0

Минулого року iPhone 14 виявився не дуже привабливою моделлю через відсутність значущих нововведень, порівнюючи з версією Pro. Багато користувачів вважали, що краще переплатити за дорожчий варіант. Новий iPhone 15 позбавлений частини недоліків попередника, тож давайте докладніше розберемо, які помилки Apple виправила в цій моделі.

Дисплей з Dynamic Island

Головним нововведенням дисплея Айфон 15 став Dynamic Island — адаптивний виріз замість виїмки. Він динамічно змінює свою форму залежно від завдань, які потрібно виконати на телефоні. Наприклад, під час відтворення музики там відображаються елементи управління плеєром. А під час телефонної розмови він розтягується в довжину, показуючи інформацію про співрозмовника.

Ще одним важливим нововведенням стало збільшення максимальної яскравості до 2000 ніт, це на третину вище, ніж в iPhone 14. Завдяки цьому екран 15-го відмінно читається навіть при яскравому сонячному світлі.

Покращений дизайн

На відміну від iPhone 14, нова модель отримала заокруглені кути корпусу і матове скло на задній панелі. Це зробило смартфон зручнішим у використанні, він краще лежить у руці. Крім того, матова поверхня менше притягує відбитки пальців і виглядає не так дешево, як глянцева.

Колірна гама iPhone 15 теж відрізняється від торішньої моделі. Тепер доступні блакитний, рожевий, жовтий, зелений і чорний. Нова колірна лінійка виглядає свіжо і сучасно.

Потужний процесор

В iPhone 15 встановлено A16 Bionic, який раніше використовували в iPhone 14 Pro. Він містить 6 ядер CPU і 5 ядер GPU, а також 6 ГБ оперативної пам’яті. Чип забезпечує високу продуктивність, цілком достатню для вирішення всіх повсякденних завдань. Нехай це і не найновіше рішення від Apple, зате воно добре оптимізоване за час використання в iPhone 14 Pro.

Покращена камера 48 Мп

Основна камера iPhone 15 отримала сенсор 48 Мп замість 12-мегапіксельного модуля в iPhone 14. Це дало змогу істотно збільшити деталізацію знімків і додати опцію знімання в повній роздільній здатності.

За замовчуванням камера робить фото у 24 Мп. Цього цілком вистачає для отримання якісних фотографій з хорошим рівнем деталей. Кольори виходять природними, без надмірної обробки. Якщо ввімкнути знімання у 48 Мп, можна помітити деяке збільшення чіткості, як порівняти із стандартним режимом. Але активовувати її зовсім необов’язково — знімки і так виходять відмінно.

Підтримка USB-C

Як і старші моделі, iPhone 15 отримав роз’єм USB-C замість застарілого Lightning. Це дуже важливе і давно назріле оновлення. Тепер для зарядки та синхронізації iPhone можна використовувати той самий кабель, що і для ноутбуків, планшетів, навушників та інших сучасних пристроїв.

Окремо варто відзначити можливість заряджати Apple Watch і AirPods прямо від iPhone. Це дуже зручно в поїздках, коли не хочеться тягати з собою зайві повербанки. Хоча швидкість передавання даних, як і раніше, обмежена стандартом USB 2.0 замість більш сучасного USB 3.0, головне, що з’явилася кросплатформна зарядка і синхронізація через універсальний USB-C кабель.

iPhone 15 — оптимальний гаджет для більшості

iPhone 15 усуває частину важливих недоліків попередньої базової моделі iPhone 14. У результаті новинка стає чудовим вибором для користувачів, яким не потрібні додаткові функції дорогих Pro-версій. За співвідношенням ціна і можливості, новинка має значно кращий вигляд, ніж iPhone 14. А купити гаджет з максимальною вигодою можна в інтернет-магазині estore.ua.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×