Купити квартиру в Дніпрі

Чому окупанти призначили Мелітополь «столицею» Запоріжжя – пояснення розвідки Британії

Чому окупанти призначили Мелітополь «столицею» Запоріжжя – пояснення розвідки Британії

Чому окупанти призначили Мелітополь столицею Запоріжжя, пояснили у розвідці Британії, передає НСН.

Так званий «указ» російської окупаційної влади про призначення Мелітополя «столицею» Запорізької області є визнанням неспроможності захопити весь регіон. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

“Тихе проголошення альтернативної столиці, ймовірно, є мовчазним визнанням російською системою того, що її сили навряд чи захоплять раніше заплановані основні цілі у найближчому майбутньому”, – йдеться у звіті розвідки

Призначений росією так званий голова області Є.Балицький заявив, що це тимчасовий захід, поки місто Запоріжжя не буде підконтрольне рф. Але таких заяв від інших колаборантів ми чули чимало – і на Харківщині, і на Херсонщині.

Нагадаємо, частина Запорізької області була анексована росією 30 вересня 2022 року. Запоріжжя, розташоване приблизно за 35 кілометрів від нинішньої лінії фронту, жодного разу не було окуповане силами рф з моменту вторгнення в Україну у лютому минулого року.

Наразі окупанти готуються на Запоріжжі до українського наступу. Зокрема, риють окопи і встановлюють «зуби дракона».

А Мелітополь перетворили на справжню військову базу. За словами міського голови Івана Федорова, чи не щотижня сюди приганяють нову партію мобілізованих.

Крім того, навколо міста розгорнули декілька полігонів і тероризують жителів військовими навчаннями, а найбурхливішу діяльність традиційно розгорнули на полі бою інформаційному: говорили то про «вдалий» наступ, то про готовність до оборони.

Наразі росіяни розкручують новий наратив: начебто контрнаступ ЗСУ на Запорізькому напрямку стане фатальною помилкою для України.

Нагадаємо, що кволі спроби росії взимку наступати на Запорізькому напрямку не принесли окупантам успіху. Зараз вони лише обороняються тут.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×