Купити квартиру в Дніпрі

У Львові з ока дитини витягли 10-сантиметрового паразита (фото)

паразита

У Львові медики Охматдиту виявили в оці трирічної дитини 10-сантиметрового паразита. Гельмінта вдалося витягти, хоча він всіляко намагався втекти від медиків.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу у Фейсбук, інформує ТСН, передає НСН.

“Це як “Чужий”, але з тією різницею, що він ще й трохи “Невловимий месник”, бо весь час втікав від наших лікарів. Офтальмологи дістали з-під переднього відділу орбіти 3-річної дівчинки дирофілярію завдовжки понад 10 см”,повідомляють у лікарні.

До цього у дівчинки з’явилася припухлість і свербіж ока, знизився зір. Призначене лікування не дало позитивного результату і згодом з’явилася пухлина.

“Те, що наші окулісти побачили в операційній, викликало шок! Гельмінта дістали наші віртуози-окулісти в умовах операційної мікрохірургічним пінцетом. Вони не дали зловмиснику жодних шансів і дістали його цілого, хоч він і робив спроби втекти”,розповідають в Охматдиті.

паразита

Зауважується, що такі гельмінти потрапляють до організму людини через комарів від собак. Дорослі гельмінти живуть під шкірою або слизовою оболонкою у будь-якій частині тіла, в очах це найчастіше повіки, очне яблуко, кон’юнктива. Місце, де оселився гельмінт, свербить і пече, а також там з’являється пухлинка розміром у зерно, яка порушує функцію ока.

Паразит може мігрувати у тілі людини на відстань до 30 см/добу.

“Коли ми почали надрізати ту пухлинку в операційній, вона почала втікати від нас. Але ми швидко зорієнтувалися і встигли упіймати паразита за хвіст. Якби він втік у череп, то ми б не дістали його”,каже офтальмолог Всеволод Радомський.

У маленької пацієнтки повністю відновився зір і пройшло запалення в місці, де перебував гельмінт. Дитина вже вдома.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×