Купити квартиру в Дніпрі

На лівобережжі Херсонщини окупанти намагаються вибити ЗСУ – активізувалась ворожа авіація

На лівобережжі Херсонщини окупанти намагаються вибити ЗСУ активізувалась ворожа авіація

Російським загарбникам не дає спокою присутність Сил оборони на лівобережжі Херсонщини. Намагаючись їх вибити звідти, окупанти зазнають суттєвих втрат.

Отримавши суттєві втрати у бронетехніці, російські війська активізували свою авіацію на лівобережжі Херсонської області. Ворог обстрілює правий берег, аби завадити просуванню ЗСУ на лівий берег.

Як передає НСН, про це керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила у ефірі телемарафону 8 січня.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

За словами Гуменюк, коли російські війська вивчали ймовірність повторних застосувань тактичної авіації на цьому напрямку, поки вивчали нові рубежі пусків, то активізували штурмові дії суходолом. Там ворог застосовував і невеличкі піші групи, і діяв за підтримки бронетехніки.

“Зараз, отримавши знову суттєві втрати у бронетехніці, – за минулу добу ми можемо сказати, що знищили 16 одиниць автобронетехніки ворога, яку вони намагалися застосовувати у штурмових діях, – тоді ми бачимо знову активізацію ворожої авіації”, розповіла речниця Сил оборони півдня.

Гуменюк розповіла, що окупанти змінили тактику запуску Шахедів

Вона додала, що 7 січня окупанти застосовували у напрямку лівого берега Херсонської області і некеровані авіаційні ракети, і керовані авіабомби. Однак ця ворожа авіаційна активність у рази менше ніж та, якої зазнавала Херсонщина до відчуття росіянами загрози для літаків.

Ще новини України: Яка ситуація під Авдіївкою – у ЗСУ повідомили важливі новини з фронту

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×