Купити квартиру в Дніпрі

Поки напарник дрімав: прикордонник втік до Молдови, залишивши собаку і зброю – ЗМІ

Поки напарник дрімав: прикордонник втік до Молдови, залишивши собаку і зброю – ЗМІ

Прикордонник втік до Молдови, залишивши собаку і зброю, поки його напарник дрімав. Брат втікача служить в ЗСУ і знаходиться на гарячому напрямку.

Про це повідомляє низка ЗМІ. Одному з медіа частково підтвердили інформацію у Державній прикордонній службі, передають Новини України НСН.

Подія сталася на Одещині у Тарутинському районі. Про неї спочатку повідомили у соціальних мережах.

Під час нічного патрулювання кордону втік до Молдови один із одеських прикордонників. За словами підписника, чоловік дочекався, поки його напарник засне, залишив зброю з формою біля дерева та перейшов кордон, – йдеться у місцевому пабліку

Поки напарник дрімав: прикордонник втік до Молдови, залишивши собаку і зброю – ЗМІ

Людина, яка називає себе братом втікача, оприлюднила в Інстаграмі допис, у якому повідомила, що “його бро пішов у Молдову”, а сам він на фронті, де його “криють 120 ракет”.

Прикордонник втік до Молдови – які є підтвердження

Видання “Телеграф” пише, що зв’язалося з речником Держприкордонслужби Андрієм Демченком, аби отримати офіційний коментар.

І ось який вийшов діалог:

  • Демченко: “Я можу сказати, що ті військовослужбовці, які певний час не з’являються на службі або відсутні на службі, то їх розшукують для того, щоб встановити обставини”.
  • Журналіст: “А про цього конкретного чоловіка?”
  • Демченко: “Його місце знаходження встановлюється”.

Місцеве видання “Бессарабія INFORM” з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону також підтверджує факт дезертирства прикордонника.

За словами начальника відділу інформаційної політики Едуарда Плешко, інформація про дезертирство до Спеціалізованої прокуратури надійшла 20 квітня.

Військовослужбовець зник, залишивши зброю, боєприпаси та службову собаку. Колеги втікача одразу кинулися на його пошуки, проте марно.

За скоєне дезертирові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Ще новини України: Ухилянт хотів втекти до Молдови, але зламав ногу біля кордону (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×