Купити квартиру в Дніпрі

Під виглядом погоди обмінювалися новинами про ТЦК: судили адміна телеграм-каналу

Під виглядом погоди обмінювалися новинами про ТЦК: судили адміна телеграм-каналу

Судили адміна телеграм-каналу, в якому учасники під виглядом інформації про погоду обмінювалися новинами про ТЦК.

Про це з посиланням на вирок пише Судовий репортер, передають «Новини України – НСН».

Гайворонський районний суд Кіровоградської області визнав місцевого жителя винним у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.

Під виглядом погоди обмінювалися новинами про ТЦК

Наприкінці травня 2024 року чоловік пристав на пропозицію невстановленої особи щодо адміністрування Telegram-каналу «Гайворон ПОГОДА в місті». У спільноті участники обмінювалися інформацією про місця, де представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки проводять мобілізаційні заходи. Систематично розміщувались повідомлення з інформацією про час та місце вручення повісток співробітниками ТЦК та СП в Голованівському районі Кіровоградської області, що давало можливість особам призовного віку уникати отримання таких повісток.

Причому з метою конспірації у групі використовували умовні позначення нібито погодних умов у регіоні. «Сонце», «сонячно», «без опадів» означало відсутність представників ТЦК та СП і поліції. Дописи «хмара», «гроза» і т.п. означало їх присутність і  спільні наряди ТЦК та СП і поліції на певній локації.

У вироку наводяться публікації із цього Telegram-каналу за період 30 травня — 20 червня цього року: «Велика біла хмара. Під завʼязку набита громом. Поїхала тільки що в сторону село Гайворон», «Гроза біля епіцентру нижче млина», «Яка погода вокзал?», «Млин сонячно», «с.Гайворон переїзд сонячно», «В сторону базара двигается тучка», «Завтра в Завалі буде гроза по квартирам», «маслозавод без опадів», «вокзал сонце»,«похмуро в Завалі», «файно, маркет, коло технікуму хмара пʼє каву, «с. Гайворон, центр, туча на пасаті», «Годину назад там дві похмурі хмарки з блискавками стояли, схоже досить стоять», «На кільці біля заправки сонце», «Березівка без опадів сонце», «Хмара полетіла на Долинівку зі сторони Червоного, «На сьогодні штормове попередження в с. Покровське, очікується гроза зі шквалом))» та ін.

Судили адміна телеграм-каналу: який вирок

До суду надійшов обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості.

Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі умовно. Його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Ще новини України: Суд зобов’язав пенсіонера сплатити майже 5 млн грн: хотів спалити сміття, а спалив ліс

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу