Купити квартиру в Дніпрі

Отримав 15 років ув’язнення за держзраду: на Київщині суд виніс вирок колаборанту

Отримав 15 років ув'язнення за держзраду: на Київщині суд виніс вирок колаборанту

На Київщині суд виніс вирок колаборанту. Він отримав 15 років ув’язнення за держзраду. 

Броварський міськрайонний суд Київської області на основі доказової бази, яку зібрали слідчі СБУ, виніс вирок колаборанту, який добровільно співпрацював з російськими військовими та “зливав” їм важливу інформацію. Про це НСН дізнався з повідомлення СБУ.
58-річний мешканець села Перемога Броварського району ініціативно пішов на співпрацю з представниками збройних сил РФ від початку тимчасової окупації частини Київської області.

Зрадник надавав росіянам інформацію про розташування блок-постів територіальної оборони та “зливав” їм дані про місцевих мешканців, включно з адресами проживання, видом професійної діяльності та ідейними переконаннями. Крім того, чоловік “здавав” співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців, представників ТРО та членів їхніх родин.

Зловмисник також допомагав окупантам вчиняти акти мародерства, вказуючи їм на покинуті оселі, та сам активно брав участь у процесі. Стало відомо, що за співпрацю окупанти обіцяли чоловікові “гарантії особистої безпеки”. Зловмисника визнали винним у державній зраді та засудили до 15 років позбавлення волі.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×