Купити квартиру в Дніпрі

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців з Херсона

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців з Херсона

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців, яка евакуювалася з Херсона на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомило видання USA Today, передають «Новини України – НСН».

Стихія забрала життя чоловіка, дружини, їхнього сина і бабусі.

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців з Херсона: що про це відомо

Анастасія Новітня-Сеген разом з чоловіком Дмитром Сегеном, 13-річним сином Євгеном та мамою Тетяною Новітньою евакуювалися з Херсона на початку повномасштабного вторгнення.

Сім’я виїхала через територію росії, постійно хвилюючись, що їх зупинить російська влада. Їм вдалося пройти через кордон до Латвії, а потім через Литву в’їхати до Польщі, де вони зупинилися в будинку друга сім’ї.

Родина Сегенів місяцями долала бюрократичний лабіринт, щоб отримати дозвіл на в’їзд до США. Улітку 2022 року сім’ю прийняли на гуманітарну програму США з тимчасового проживання для українських біженців і вони поїхали до родичів у Мікавілі, що в Північній Кароліні.

Там родина місяцями жила в домі сестри Анастасії, перш ніж вони переїхали в будинок неподалік.

Будинок із трьома спальнями, знаходився всього в декількох метрах від річки Саут-Ту, де сім’я перейняла місцеві звичаї купання та лову форелі.

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців з Херсона

Родина дуже не хотіла залишати Україну, але в Кароліні їм сподобалося.

Дмитро, який на Батьківщині працював на будівництві, знайшов роботу в місцевій компанії з опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Євген пішов до державної школи.

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців з Херсона

Анастасія піклувалася про свого сина та матір, взялася за прибирання прилеглих будинків та оренди Airbnb. Бабуся Тетяна створила невеликий сад, де вирощувала петрушку, цибулю, часник і болгарський перець.

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців з Херсона

Племінниця Анастасії, Ліза Гіндінова, яка у 2016 році переїхала до Нью-Йорка, розповіла, що востаннє говорила з тіткою ввечері 26 вересня. До того моменту, як ураган «Гелен» вийшов на сушу у Флориді, протягом днів на заході Північної Кароліни тривали проливні дощі. Річка Саут-Ту біля будинку Сегенів почала підійматися.

«Вона сказала: „Вода в річці підіймається“. Пожартувала, що сподівається, що їхній „Титанік“ — маючи на увазі їхній будинок — втримається», — розповіла Ліза

Рано вранці наступного дня річка піднялася майже на 2 метри за сім годин, вода затоплювала будинки, а очевидці порівняли побачене з «океаном».

Кілька днів дзвінки та повідомлення Лізи до родини Сегенів залишалися без відповіді. Не маючи додаткової інформації, вона полетіла до Північної Кароліни з матір’ю, вирішивши самостійно розшукати родичів.

Врешті шериф Північної Кароліни показав їм золоту сережку на тілі померлої жінки, і Гіндінова відразу впізнала, що вона належить її тітці. Пошукова група знайшла тіло Анастасії за 10 миль від дому родини в горах поблизу Ешвілла. Приблизно за милю звідти знайшли тіло чоловіка Анастасії Дмитра. Його впізнали за відбитком пальця.

Через ураган «Гелен» у США загинула родина українців з Херсона

Через тиждень після виявлення Анастасії та Дмитра вниз по річці Саут-Ту ще тривали пошуки Євгенія та Тетяни.

Пошуки наближаються до третього тижня, однак Ліза Гіндінова сказала, що все ще вірить: «Важко позбутися надії, коли тіло ще не знайдено. У глибині душі я все ще сподіваюся».

Родина хероснців – серед сотень людей, які загинули чи зникли безвісти під час урагану “Гелен”…

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу