Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Тарас Шевченко стал мировым рекордсменом по количеству памятников – МИД[:ua]Тарас Шевченко став світовим рекордсменом за кількістю пам’ятників – МЗС[:]

[:ru]Министерство иностранных дел Украины сообщило о мировом рекорде по количеству установленных памятников Тарасу Шевченко.

Об этом пресс-служба МИД сообщила в Facebook, передает Украинская правда, информирует НСН.

“В день рождения великого Кобзаря у нас особый подарок – Министерство иностранных дел Украины получило мировой рекорд по количеству установленных ему памятников”,говорится в сообщении.

В МИД насчитали 99 памятников Шевченко в 44 странах мира. Кроме того, еще 1068 памятников установлены на территории Украины.

Отмечается, что информацию о количестве памятников дипломаты тщательно собирали в течение года. А проверяли ее украинские посольства и государственные областные администрации.

По словам министра иностранных дел Дмитрия Кулебы, МИД хотело сделать Шевченко мировым рекордсменом и подчеркнуть, что Украина – “там, где мы живем, разговариваем на нашем языке, помним нашу историю и исповедуем наши ценности”.

Он также добавил, что “Украина там, где Шевченко – в наших сердцах, в памятниках, как символ борьбы за свободу, права и свободы”.

Ранее, накануне Дня Независимости В 2020 году Министерство иностранных дел впервые официально зарегистрировало национальный рекорд по количеству памятников выдающемуся украинцу Тарасу Шевченко за границей.

[:ua]Міністерство закордонних справ України повідомило про світовий рекорд за кількістю встановлених пам’ятників Тарасу Шевченку.

Про це пресслужба МЗС повідомила у Facebook, передає Українська правда, інформує НСН.

“У день народження великого Кобзаря у нас особливий подарунок – Міністерство закордонних справ України отримало світовий рекорд за кількістю встановлених йому пам’ятників”, йдеться у повідомленні.

У МЗС нарахували 99 пам’ятників Шевченку у 44 країнах світу. Крім того, ще 1068 пам’ятників встановлені на території України.

Зазначається, що інформацію про кількість пам’ятників дипломати ретельно збирали упродовж року. А перевіряли її українські посольства та державні обласні адміністрації.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, МЗС хотіло зробити Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – “там, де ми живемо, розмовляємо нашою мовою, пам’ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності”.

Він також додав, що “Україна там, де Шевченко – у наших серцях, у пам’ятниках, як символ боротьби за волю, права та свободи”.

Раніше, напередодні Дня Незалежності у 2020 році Міністерство закордонних справ вперше офіційно зареєструвало національний рекорд за кількістю пам’ятників видатному українцю Тарасу Шевченку за кордоном.

[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×