Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Вчені заявили, що знайшли спосіб, як завершити епідемію коронавірусу протягом шести тижнів

Вчені заявили, що знайшли спосіб, як завершити епідемію коронавірусу протягом шести тижнів

Група американських науковців заявляє, що масове експрес-тестування на COVID-19 є запорукою швидкого завершення епідемії коронавірусу. І навіть пропонує алгоритм, за допомогою якого COVID-19 можна буде побороти вже за шість тижнів.

Про це йдеться в дослідженні, оприлюдненому у науковому виданні Science Advances, пише Громадське, передає НСН.

Хоча пандемія коронавірусу вже триває майже рік, науковці досі не мають остаточної відповіді на питання про природу виникнення й поширення коронавірусної хвороби. Жорсткі обмеження, спрямовані на обмеження COVID-19, є дієвими, поки їх не починають послаблювати, а в таких умовах страждає економіка й добробут людей.

Відомо, що інкубаційний період коронавірусу триває в середньому 5-6 днів, але може тривати і два тижні. За цей час, якщо людина не знає про зараження, вона може стати джерелом поширення COVID-19 серед великої кількості людей. А далеко не всі тести дозволяють визначити коронавірус на цьому етапі.

Раніше ми писали: Чи допомогає алкоголь: три міфи про спиртне і коронавірус

З урахуванням наявної інформації про природу COVID-19 група дослідників на чолі з професором Колорадського університету в Боулдері Деніелом Ларемором здійснила комп’ютерне моделювання дієвості тестування на коронавірус та його роль у стримуванні поширення COVID-19.

Моделювання показало, що експрес-тести, які вважаються менш точними і можуть виявляти антитіла до коронавірусної хвороби в людини, яка вже хворіє, є більш ефективним засобом стримування COVID-19 у порівнянні з лабораторними тестами — але за умови, що вони застосовуються масово.

«Ефективне тестування залежить передусім від частотності тестування й швидкості отримання результату і лише незначною мірою покращується більшою сенситивністю тесту (тобто його точністю та здатністю виявляти COVID-19 до вироблення антитіл — ред.)»,

— стверджують автори.

Розрахунки Ларемора й колег показали, що експрес-тестування трьох чвертей населення окремо взятого міста кожні три дні зменшує кількість випадків COVID-19 на 88%. Цього «достатньо, щоб епідемія по суті зникла протягом шести тижнів», додають автори.

«Таким чином, ми пропонуємо, щоб у тестуванні перевага віддавалася доступності, частотності й швидкості отримання результату; аналітичні межі виявлення (коронавірусу — ред.) повинні бути на другому місці пріоритетності»,

— висновують Ларемор із колегами.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×